News Flash:

O veste bună pentru iubitorii de artă

Galerie POD la CECART de la începutul lunii octombrie

20 Septembrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii

Începând cu luna octombrie, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș va adăuga în peisajul cultural timișean o mansardă modernizată destinată artelor.

Această mansardă a fost obținută prin renovarea și reamenajarea podului clădirii, transformându-l într-un spațiu luminos și prietenos pentru expoziții, cu o suprafață totală de 1.400 de metri pătrați. Restaurarea s-a desfășurat ținând cont de elementele arhitectonice impuse de către Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, având în vedere că clădirea este una istorică, clasificată ca monument de tip A. În cadrul proiectului s-a procedat la înlocuirea integrală a acoperișului, aplicându-se o folie de protecție împotriva infiltrațiilor de apă, s-au înlocuit lăteții, bârnele, coamele și țigla. Practic, toate elementele au fost înlocuite cu materiale noi, păstrându-se doar structura de bază.

Costurile pentru lucrările de renovare la Galeria POD a CECART au însumat 1,3 milioane de lei fără TVA și au fost acoperite din bugetul Consiliului Județean Timiș. Proiectul s-a derulat pe parcursul a zece luni, începând din septembrie 2022 și finalizându-se în iulie 2023.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș funcționează ca o instituție finanțată integral de Consiliul Județean Timiș. Mansarda reamenajată va fi disponibilă pentru o varietate de activități culturale începând cu luna următoare.

Inaugurarea oficială a acestei noi facilități va avea loc la data de 25 octombrie, ocazie cu care va fi organizată expoziția intitulată „Opus 25”, ce va prezenta o colecție de lucrări create de artista Linda Saskia Menczel.

„Suntem alături de sectorul cultural, dezvoltăm infrastructura necesară acestuia și susținem evenimente artistice de calitate deoarece dorim să le lăsăm timișenilor o moștenire durabilă și sustenabilă în acest domeniu”, a afirmat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005026 (s)