News Flash:

Se împrumută pentru a susține trei proiecte majore

Primăria Timișoara ia un credit de 15,1 milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare

17 Noiembrie 2023
101 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a obținut un credit în valoare de 15,1 milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în scopul susținerii a trei proiecte majore. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a avut o întâlnire joi cu Venera Vlad, reprezentanta BERD, pentru a semna extinderea acordului de finanțare destinat acestor proiecte strategice ale orașului. Extinderea acordului presupune alocarea sumei de 15,1 milioane de euro.

„În timp ce administrația centrală face împrumuturi pentru cheltuieli curente, în Timișoara o facem pentru investiții cu impact pe termen lung. Avem condiții bune de finanțare în acest acord și asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale orașului în sfera mobilității. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timișoara și în potențialul ei”, a afirmat Dominic Fritz.

Prin acest acord, se asigură co-finanțarea din partea Primăriei Timișoara pentru trei proiecte finanțate prin fonduri europene. Aceste proiecte includ reabilitarea Căii Bogdăneștilor, cu o alocare de 3,2 milioane de euro, achiziționarea a 23 de tramvaie noi, cu o sumă de cinci milioane de euro, și procurarea a 44 de autobuze electrice noi, cu un buget de 6,9 milioane de euro.

„Împrumutul are dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an. Acordul de finanțare a fost semnat în decembrie 2021 și are o valoare de 20,3 milioane de euro”, a transmis Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005785 (s)