News Flash:

Joi, la Timișoara, a fost semnat pactul pentru Timișoara unită

Alianța Timișoara Unită susține candidatura lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara

21 Martie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii

Alianța Timișoara Unită este compusă din USR, Forța Dreptei, PMP, Partidul Liberal Timiș și UDMR, beneficiind de sprijinul minorităților. Aceste cinci formațiuni politice au semnat, joi, la Timișoara, pactul pentru Timișoara unită. Pactul pentru Timișoara reprezintă un acord încheiat între partidele incluse în Alianța Timișoara Unită, exprimând angajamentul de a susține candidatura lui Dominic Fritz pentru funcția de primar al municipiului Timișoara.


„Vă prezint Alianța Timișoara Unită formată din cinci partide – USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș (n.r, format din platforma politică a consilierului local ex-PNL Raul Ambruș) și UDMR. Această alianță are și susținerea unor minorități din Timișoara: Ovidiu Ganț, deputatul minorității germane, și Gheorghe Nacov, deputatul minorității bulgare”, a precizat Dominic Fritz la lansarea Alianței Timișoara Unită.

„Sunt trei pericole mari cu care ne confruntăm în Timișoara și în țară. Primul pentru acest drum european este un proiect de restaurație a fostului primar Nicolae Robu, susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere, un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei, care vrea să ne întoarcă în trecut. Un proiect care caută răzbunare și care va întoarce Timișoara în timp, dacă va avea succes. Al doilea pericol este cel al extremismului, pericolul celor care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute, să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei Vladimir Putin. Acest pericol reprezentat de partidele AUR și SOS România este și pentru Timișoara, mai ales pentru Timișoara multiculturală. Și al treilea pericol este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic PSD-PNL”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

„Am semnat cu inima deschisă acest protocol, aceasta este echipa în care trebuie să fim. Timișoara nu poate fi condusă de un primar garantat de pesediști; de 17 ani lupt împotriva pesedismului, nu aș vrea să se instaureze și în Timișoara. E singura opțiune viabilă pentru toți cei de dreapta, pentru liberalii din Timișoara, inclusiv ca să scape de umilința de a vota o listă pe care se află Manda, Tudose, Grapini”, a declarat Claudiu Chira, președintele Forța Dreptei Timiș.


Fritz va fi pe primul loc pe lista alianței pentru Consiliul Local Timișoara. Primele trei poziții de pe listă sunt rezervate pentru reprezentanții USR, conform negocierilor.


„Voi deschide eu lista pentru Consiliul Local Timișoara, să dăm un semnal de unitate. Al doilea loc va fi ocupat de Paula Romocean, președinta USR Timișoara, și pe locul trei va fi Ruben Lațcău, actualul viceprimar. (…) Pe locul 7 va fi un candidat al Partidului Liberal Timiș, pe locul 8 va fi un candidat al PMP, pe 9 – al UDMR și pe 10 – al Forța Dreptei”, a spus Fritz.


Nu va fi formată o alianță județeană similară pentru Consiliul Județean Timiș. Fiecare dintre partidele care fac parte din Alianța Dreapta Unită, la nivel național, respectiv USR, PMP și Forța Dreptei, își vor desemna intern câte un candidat. Apoi, alianța va decide care dintre aceștia va intra în competiția pentru funcția de președinte al administrației județene.

„Această alianță este doar pentru Timișoara, pentru alegerile la primărie și la consiliul local. La consiliul județean vom candida în formulă de Alianța Dreapta Unită, la fel ca la europarlamentare, deci USR-PMP-Forța Dreptei. UDMR va avea o proprie listă la consiliul județean, la fel ca la europarlamentare.”, a mai afirmat Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006427 (s)