News Flash:

Reacție contra reacție

Coreea de Nord a anunţat că suspendă acordul destinat reducerii tensiunilor militare încheiat cu Coreea de Sud

23 Noiembrie 2023
127 Vizualizari | 0 Comentarii


Coreea de Nord a declarat că va suspenda un acord menit să reducă tensiunile militare, acord încheiat cu Coreea de Sud. Această decizie vine ca răspuns la suspendarea parțială a aceluiași acord de către Seul, care a fost anunțată după lansarea unui satelit de supraveghere de către Phenian.

„Vom anula măsurile militare luate pentru a preveni tensiunile şi ciocnirile militare pe uscat, pe mare şi pe aer şi vom plasa forţe armate puternice şi echipamente militare avansate în zonele de frontieră”, a declarat ministerul Apărării din Coreea de Nord.

Ministerul a anunțat că nu va mai rămâne angajat de acordul semnat cu Coreea de Nord la data de 19 septembrie 2018. Scopul acestui acord era reducerea tensiunilor de-a lungul graniței extrem de securizate dintre cele două state, în special prin stabilirea unor zone maritime tampon.

Coreea de Sud a reacționat la lansarea de către Coreea de Nord a unui satelit de supraveghere, încălcând astfel rezoluțiile ONU, anunțând suspendarea parțială a acordului militar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010230 (s)