News Flash:

Întâlnire cu Olaf Scholz, la Berlin

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vizită oficială în Republica Federală Germania

20 Mai 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială în Republica Federală Germania, subliniind angajamentul Republicii Moldova și al Germaniei de a consolida relațiile bilaterale și de a avansa în parcursul european al republicii, a transmis Moldpres, citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale de la Chișinău.

Maia Sandu a avut întrevederi cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, cancelarul federal Olaf Scholz, președinta Parlamentului, Bärbel Bas, și cu membri ai comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și afaceri europene.

Discuțiile s-au concentrat pe aprofundarea legăturilor economice cu Germania, un important investitor în Republica Moldova. De asemenea, președinta Sandu a discutat cu oficialii germani despre pașii necesari pentru ca țara sa să obțină, într-un viitor apropiat, statutul de membru al Uniunii Europene.

„Germania este un puternic şi important aliat al Republicii Moldova, în drumul nostru spre Uniunea Europeană, democraţie şi prosperitate. Liderii germani susţin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetăţenii noştri să trăiască în pace, bună înţelegere şi prosperitate”, a afirmat Maia Sandu.

Cancelarul Olaf Scholz a acceptat invitația Maiei Sandu de a efectua o vizită la Chișinău și a confirmat că aceasta va avea loc în această vară. Aceasta va fi prima vizită oficială a unui șef al executivului german în ultimii 12 ani.

Liderul german a declarat că este impresionat de realizările Republicii Moldova și ale cetățenilor săi pe drumul către UE. Conform lui Scholz, moldovenii „demonstrează voinţă de a reforma şi rezilienţă într-un mediu dificil”. „Suntem alături de voi cu toată determinarea”, a declarat cancelarul federal german.

În timpul vizitei sale în orașul german Leipzig, președinta Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Acest premiu este însoțit de o sumă de 25.000 de euro, care va fi donată.

„Acest premiu nu este doar o recunoaştere a eforturilor mele, dar şi o dovadă a rezilienţei şi determinării cetăţenilor Republicii Moldova în calea spre democraţie”, a transmis Maia Sandu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006373 (s)