News Flash:

Și-a scris memoriile

Angela Merkel, fostul cancelar federal al Germaniei, își va publica cartea de momemorii intitulată „Libertate. Memorii 1954-2021”

14 Mai 2024
63 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Memoriile fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, intitulate „Libertate. Memorii 1954-2021”, urmează să fie publicate la sfârșitul lui noiembrie, la trei ani de la încheierea celor 16 ani de mandat al său, a anunțat editorul cărții, potrivit informațiilor furnizate de agenția DPA.

Angela Merkel, care a condus Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a fost nevoită să facă față unei serii de crize în timpul mandatelor sale, inclusiv celui mai mare aflux de migranți în Europa din 2015 și pandemia Covid-19.

Fostul cancelar federal și-a scris memoriile împreună cu Beate Baumann, care i-a fost consilier politic timp îndelungat.

Potrivit editorului Kiepenheuer & Witsch, cartea va explora viața Angelei Merkel în cele două state germane: 35 de ani petrecuți în Germania de Est comunistă și alți 35 de ani în Germania reunificată.

Într-un comunicat de presă, Angela Merkel, născută în Hamburg în 1954, dar mutată ulterior, împreună cu familia sa, în fosta Germanie de Est, a explicat că libertatea, atât la nivel politic, cât și personal, a fost o preocupare constantă pe parcursul întregii sale vieți.

„Fără democraţie, nu există libertate, nu există stat constituţional, nu există apărarea drepturilor omului”, a precizat ea.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006395 (s)