News Flash:

Platforma digitala la CJ Timis, cu 3 milioane de lei. Platile se introduc online iar documentele se arhiveaza electronic

28 Aprilie 2022
343 Vizualizari | 0 Comentarii
platforma

Consiliul Judetean Timis a castigat o finantare pe fonduri europene de aproape 3 milioane de lei pentru o platforma digitala de lucru cu partenerii sai. Se va crea un „mediu prietenos de relationare”. Utilizatorii vor putea plati online taxele si impozitele. Se vor scana si arhivata electronic aproximativ 900.000 de pagini, 180 metri linari de arhiva.
 

 
Platforma va avea rolul de a digitaliza fluxurile de lucru cu beneficiarii si colaboratorii externi ai Consiliului Judetean Timis. Proiectul a trecut de etapele de evaluare, pasul urmator fiind semnarea contractului de finantare. Acesta este complementar proiectului ce prevede digitalizarea proceselor interne ale institutiei, aflat deja in lucru si finantat din surse proprii.

„Solutia informatica de interactiune digitala cu beneficiarii si partenerii Consiliului Judetean are ca scop reducerea timpilor alocati, cat si oferirea unui mediu prietenos de relationare. O alta componenta importanta prevede retrodigitizarea arhivelor institutiei. Mai exact, vor fi scanate si arhivate electronic aproximativ 900.000 de pagini, 180 metri linari de arhiva”, transmit reprezentantii CJT.

Vor putea exista mai multi utilizatori, cum ar fi cetateni, primarii, institutii subordonate, deconcentrate, universitati. Fiecare utilizator va avea contul optimizat dupa nevoile de colaborare cu institutia judeteana si va avea la dispozitie documentele dedicate.

Utilizatorul va putea sa programeze intalniri video sau sa primeasca raspunsuri automate la intrebarile uzuale prin intermediul unui chatbot. Se va permite si plata online a taxelor, impozitelor, cat si alocarea diferitelor sume cuvenite catre utilizatori, cu monitorizarea acestora in timp real.

„Este un sistem complex”
Proiectul depus este efortul unei echipe multidisciplinare care a lucrat sub coordonarea administratorului public al judetului, Marian Constantin Vasile.

„Modulul colaborativ interinstitutional va permite lucrul la proiecte comune cu alte institutii, evitand astfel transferul informatiilor pe hartie intre acestea. Toate documentele intrate si iesite prin platforma vor fi indexate cu metadate, pentru a putea fi identificate cat mai facil si a putea fi reutilizate. De asemenea, va fi creata si o componenta prin care se vor depune si monitoriza proiectele pe bugetul participativ. Este un sistem complex, care raspunde multor nevoi identificate prin munca de echipa”, subliniaza acesta.

Proiectul are capacitatea de a fi multiplicat la nivelul altor UAT-uri, asigurand in prima faza posibilitatea acestora de a folosi platforma ca utilizatori, apoi posibilitatea de interconectare cu aceasta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006911 (s)