News Flash:

S-a reluat licitatia pentru proiectarea si executia lotului 2 din A1, cu tunelurile pentru ursi

25 Aprilie 2022
323 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunta ca pot fi depuse oferte pentru executia si proiectarea lotului 2 din A1, cunoscuta portiune cu tunelurile pentru ursi, pana in luna iunie. Licitatia a fost reluata dupa un prim esec.

 
„Data limita pana la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea si executia Lotului 2 (sectiunile E si D) al autostrazii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022. CNAIR a transmis spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anuntul de participare pentru licitatie. Dupa publicarea pe aceasta platforma, documentatia va putea fi vizualizata in SICAP. In evaluarea ofertelor va fi punctata inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul intr-un ritm cat mai alert”, anunta Sorin Grindeanu.

Licitatia pentru realizarea tronsonului care face parte din lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva a fost deblocata la inceputul anului 2022. CNAIR a asteptat la prima licitatie oferte din partea a sase firme, insa nu a primit decat una, care a fost declarata neconforma.

Finantarea pentru aceasta bucata lipsa este asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adica aproape 330 de milioane de euro. Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezinta portiune de tunel, astfel: 15 luni perioada de proiectare, 42 de luni executia si 5 ani garantia lucrarilor. Durata poate scadea semnificativ in functie de castigatorul licitatiei.

„Mentionam ca durata poate varia in functie de perioada de garantie a lucrarilor, precum si in functie de durata de executie a contractului ofertata de operatorul economic desemnat castigator (care poate scadea pana la 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare si 34 de luni pentru executia lucrarilor”, transmite DRDP Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005764 (s)