News Flash:

Se cauta recenzori care sa mearga pe teren, la Timisoara

28 Aprilie 2022
328 Vizualizari | 0 Comentarii
recenzor

Primaria Timisoara cauta recenzori care sa colecteze datele cetatenilor prin interviuri fata in fata pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor din Romania.
 
 
Va reamintim, anul acesta se desfasoara Recensamantul Populatiei si Locuintelor din Romania. Acesta trebuia sa fi avut loc in anul 2021, insa a fost amanat din cauza pandemiei.

 

Etape
februarie-martie: are loc colectarea indirecta a variabilelor din programul de observare al recensamantului identificate in surse administrative,
martie-mai: colectarea online a inregistrarilor individuale si a celor referitoare la gospodarii – autorecenzarea online,
mai-iulie: colectarea prin interviu fata-in-fata, cu calculator, pentru acele persoane pentru care nu s-au putut autorecenza. Tot in aceasta perioada se realizeaza tot in teren,
colectarea prin interviu, a cladirilor si locuintelor.
august-septembrie: se realizeaza asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodariile, locuintele si cladirile.
In perioada 16 mai – 17 iulie 2022, Recensamantul se va desfasura prin colectarea datelor de catre recenzori, prin interviuri fata in fata. Pentru aceasta etapa, Primaria Timisoara a deschis inca de la jumatatea lunii aprilie listele de inscrieri pentru cei care vor sa fie recenzori. Se vor incheia contracte cu:


341 de recenzori pentru colectarea datelor in teren,
17 recenzori-sefi pentru monitorizarea/coordonarea colectarii datelor
un coordonator la nivel de UAT pentru monitorizare/coordonare
Recenzorii recrutati vor participa la instruirea organizata de Unitatea Judeteana de Implementare a Recensamantului (UJIR). Conditiile pentru cei care doresc sa fie recenzori sunt:

Varsta minima de 18 ani impliniti la data selectiei – conditie eliminatorie
Minim studii medii absolvite (diploma absolvent liceu) – conditie eliminatorie
Sa nu aiba cazier judiciar – conditie eliminatorie
Sa detina cunostinte de utilizare a unei tablete
Abilitatea de a comunica intr-o maniera civilizata
Capacitatea de a stabili contacte interpersonale, de a fi cordial, placut, metodic si riguros
Sa dispuna de un telefon mobil pe care sa-l utilizeze pentru comunicare
Rezistenta la stres si lucru sub presiune
In zonele/comunitatile cu populatie de alta etnie decat cea romana, cunoasterea si a limbii acelei etnii si a specificului etniei respective reprezinta un avantaj in desfasurarea muncii sale pe teren
Expertiza in domeniul statisticii, al administratiei publice, experienta de operator statistic sau ca personal RGA (recensamantul general agricol), reprezinta un avantaj.
Recenzorii trebuie sa fie dispusi sa lucreze cu program prelungit, in medie de 8 ore pe zi, si sa aiba disponibilitatea de a lucra in weekend (sambata si/sau duminica). Plata se va face in functie de numarul de chestionare pentru care se asigura asistenta populatiei, la un tarif de 7 lei pentru „Sectiunea pentru recenzarea persoanei” si 3,5 lei pentru „Sectiunea pentru recenzarea locuintei”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006422 (s)