News Flash:

Copaci cazuti si intreruperi de curent in Timis, din cauza vijeliei. Pompierii, pregatiti in continuare sa intervina

26 Aprilie 2022
497 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri

Interventii ale pompierilor dupa avertizarea de tip cod portocaliu de vijelie si vreme rea, in Timis. Salvatorii au intervenit pentru a indeparta copaci sau aluviuni de pe sosele, iar mai multe localitati au ramas fara energie electrica.
 
 
Avertizarea de tip cod portocaliu a intrat in vigoare duminica seara la 19:50 si a fost prelungita ulterior. Meteorologii au anuntat intensificari ale vantului cu viteze la rafala de peste 70-80 de kilometri la ora, vijelie puternica, grindina de dimensiuni medii si posibil mari, descarcari electrice frecvente si averse torentiale. Codul portocaliu a vizat Gataia, Jamu Mare, Denta, Moravita, Birda, Lugoj, Faget, Costeiu, Nadrag, Gavojdia, Darova, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Tomesti, Dumbrava, Traian Vuia, Fardea, Criciova, Barna si Stiuca.

Dupa instituirea codului, cei de la ISU Banat au primit mai multe solicitari sa intervina pentru a inlatura problemele cauzate de furtuna. Au fost anuntati ca, la Timisoara, un copac a cazut pe sosea pe intrarea Clopotului. De asemenea, au intervenit si pe DN68A, in Margina, acolo unde tot un copac a cazut pe sosea. Mai mult, la Crivina, pompierii au fost chemati sa indeparteze aluviunile de pe sosea in urma unei viituri.


La interventii au participat 9 subofiteri de la Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara si Statia de Pompieri Faget. Din fericire, in urma manifestarilor meteorologice, nimeni nu a fost ranit.

Intreruperi ale curentului
Furtuna a creat probleme si in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, spun salvatorii. La Tomesti, curentul a fost intrerupt pentru 30 de minute, in jurul orei 23, iar la Criciova pentru doua ore, in jurul orei 21.

De asemenea, fara curent au ramas si locuitorii din Stiuca, timp de 20 de minute, in jurul orei 20, dar si cei din Sanovita, tot pentru 20 de minute, in jurul aceleiasi ore.

Pompierii anunta ca sunt in continuare pregatiti sa intervina in cazul in care conditiile meteo o vor impune.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006356 (s)