News Flash:

Numarul accidentelor grave din vacanta de Paste a scazut cu peste 57% fata de anul trecut

26 Aprilie 2022
288 Vizualizari | 0 Comentarii
M A I

Numarul de accidente grave inregistrate in primele trei zile ale minivacantei de Pasate a fost cu aproximativ 57% mai scazut fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al MAI Monica Dajbog.
 
 
Printre principalele activitati desfasurate de structurile MAI din ultimele zile in ceea ce priveste petrecerea in siguranta a Sarbatorilor Pascale s-au numarat suplimentarea numarului de politisti rutieri care isi desfasoara activitatea pe principalele drumuri nationale si autostrazi si monitorizarea traficului aerian.

Aproximativ 25.000 de angajati ai MAI au fost mobilizati zilnic.
„Pentru a asigura fluenta traficului si pentru a preveni accidentele grave, a fost suplimentat numarul de politisti rutieri care actioneaza pe principalele drumuri nationale si autostrazi. Elicopterele Inspectoratului General de Aviatie vor monitoriza traficul din aer, echipajele de la sol fiind informate in timp util despre locurile unde sunt probleme si unde este nevoie de interventie rapida”, a spus purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Pentru a nu fi depasita viteza legala, politistii au la dispozitie aproximativ 370 de aparate radar. Numarul accidentelor grave din minivacanta de Paste a scazut cu peste 57% fata de anul trecut.

„Dispozitivul rutier mobilizat astazi este similar celui din ultimele zile, cand numarul de accidente grave a scazut cu peste 57%, fata de sarbatorile pascale de anul trecut”, a precizat oficialul MAI” a adaugat purtatorul de cuvant MAI.

In noaptea de Inviere nu au fost inregistrate evenimente de ordine publica de o gravitate deosebita, a subliniat reprezentantul MAI.

„Din punct de vedere al numarului de participanti, cele mai importante manifestari religioase au avut loc la lacasuri de cult din Bucuresti, Galati, Neamt si Suceava, unde au fost prezente intre 6.000 si 9.000 de persoane. In noaptea de Inviere, numarul total de credinciosi care au mers la lacasurile de cult, a depasit 1,5 milioane. Datorita masurilor luate si a profesionalismului efectivelor implicate, nu au fost inregistrate evenimente de ordine publica de o gravitate deosebita (…)”, a precizat Monica Dajbog.

Angajatii MAI raman la datorie si in cursul zilei de luni.

Totodata, elicopterele MAI au executat, in ultimele trei zile, 53 de misiuni la nivel national, 48 dintre acestea fiind dedicate salvarii unor persoane aflate in dificultate, a anuntat luni, Eugen Fricosu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General de Aviatie (IGAv) al MAI.

„Cu ocazia sarbatorilor de Paste, aeronavele MAI au executat 53 de misiuni pe intreg nivel national. Dintre acestea, 48 au fost misiuni SMURD, prin care au fost salvate 44 de persoane aflate in dificultate”, a subliniat reprezentantul IGAv.

Conform acestuia, un elicopter a desfasurat trei misiuni de monitorizare a frontierei de stat, timp de opt ore.

„Misiunile au fost desfasurate in sprijinul Politiei de Frontiera, in zona judetului Suceava. De asemenea, alaturi de politistii rutieristi au fost efectuate doua misiuni de monitorizare a traficului rutier, pe A1, A2, DN1, Centura Municipiului Bucuresti si principalele iesiri din Capital”, a mai precizat reprezentantul IGAv.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Nicolae Bode a transmis multumiri angajatilor MAI pentru modul in care si-au indeplinit misiunile, dar si cetatenilor, care „au fost parteneri in eforturile de a asigura o minivacanta fara probleme, respectand legile si normele de convietuire sociala”, a mai mentionat purtatorul de cuvant Monica Dajbog.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006644 (s)