News Flash:

Un nou Centru Specializat de Invatare Permanenta in Timis, cu dotari performante si formare profesionala

26 Aprilie 2022
368 Vizualizari | 0 Comentarii
centru specializat

Un nou Centru Specializat de Invatare Permanenta in Timis, cu dotari performante si formare profesionala
Foto: CJ Timis
21 April 2022 09:49 Reactualizat la: 21 April 2022 10:18
Scris de Oana Bocanici - Consiliul Judetean Timis este partener intr-un proiect pe fonduri europene, gratie caruia la Timisoara, in Parcul Industrial si Tehnologic, va fi construit un centru dotat cu echipamente moderne, pentru formarea continua a fortei de munca din judet.
 
 
Lucrarile la Centrul Specializat de Invatare Permanenta din Calea Torontalului inainteaza, tinta fiind ca la finalul lunii mai sa fie gata parterul cladirii.

Pentru ca va fi un centru modern, printre dotari se regasesc: echipamente (videoproiectoare, calculatoare, tot ce este necesar la cursuri si conferinte), un spatiu multifunctional de 48 de spectatori, sali de cursuri, cabinete de consiliere vocationale, ateliere de creatie, o sala IT si un spatiu de socializare si divertisment.


Conform reprezentantilor CJ Timis, de centru se vor putea bucura pana la 190 de persoane, iar functionarea lui va avea la baza o strategie de operationalizare, bazata pe un studiu.

„Noi vom face o strategie de operationalizare, bazata pe un studiu de impact in euro-regiune. In viitoarele saptamani se va face o viziune. Este un centru de formare continua, conform normativelor europene.

Este important ca oamenii sa se dezvolte mereu si sa fie pregatiti sa se adapteze la noile conditii de pe piata. Ne adresam adultilor care sa fie formati continuu, dar si tinerilor. Centrul va avea o capacitate de maxim 190 de utilizatori si va functiona pe baza de inscrieri”, a declarat pentru Tion Marian Constantin Vasile, administratorul public al judetului Timis.

Centrul va oferi consiliere in cariera, precum prezentarea la interviu, testarea aptitudinilor personale pentru incadrarea intr-un domeniu, va pregati participantii pentru a participa la oferte de munca si se vor organiza intalniri cu antreprenori locali si companii de resurse umane.

Proiectul „Initiativa comuna privind ocuparea fortei de munca” – JEDI, este finantat prin intermediul programului INTERREG V-A Romania-Ungaria 2014-2020, pe fonduri europene, in valoare de aproape 8 milioane de lei, din care CJ Timis contribuie cu peste 180.000 de euro.

Judetul Timis are o rata scazuta a somajului, sub 1%, iar dorinta autoritatilor judetene este sa mentina acest procent si in urmatorii ani, desi exista provocari pe plan mondial.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)