News Flash:

Avertisment OMS

S-au înmulțit ţânţarii care transmit boli virale în Europa

6 Aprilie 2023
442 Vizualizari | 0 Comentarii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că ţânțarii din specia Aedes, care pot transmite boli virale precum febra Dengue, Zika sau febra Chikungunya, au devenit din ce în ce mai prezenți în sudul Europei. Schimbările climatice și creșterea temperaturilor în sudul Europei și în Conul sudic al Americii de Sud au dus la o creștere a numărului de insecte și o răspândire mai largă a acestora, conform unui oficial OMS responsabil cu bolile tropicale.

OMS a avertizat că creșterea numărului de cazuri de febră Dengue și febră Chikungunya observată în ultimele luni ale anului trecut și în primele luni ale acestui an în unele țări sud-americane poate fi un semnal de alarmă pentru țările din sudul Europei, cum ar fi Spania, Franța, Italia, Grecia sau Croația. Temperaturile ridicate din timpul primăverii și verii în Europa favorizează înmulțirea țânțarilor și extinderea lor pe continent.

Experții OMS au subliniat că ţânțarii din specia Aedes sunt activi în timpul zilei și pot înțepa mai multe persoane în aceeași zi, ceea ce favorizează apariția unor focare de infecție. Acești ţânțari transmit boli virale precum febra Dengue, Zika sau febra Chikungunya, iar pentru niciuna dintre aceste boli nu există încă un vaccin disponibil.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005019 (s)