News Flash:

Copii bolnavi de scarlatină

DSP Timiș a confirmat 23 de cazuri de scarlatină în școli și grădinițe din județ

7 Aprilie 2023
433 Vizualizari | 0 Comentarii

În ultimele două săptămâni, DSP Timiș a confirmat 23 de cazuri de scarlatină la copii cu vârste între 2 și 10 ani. Scarlatina este o boală infecțioasă cauzată de anumite tipuri de streptococ, care apare adesea la copii. În perioada 27 martie - 2 aprilie, DSP Timiș a confirmat 9 cazuri de scarlatină la copii cu vârste între 2 și 8 ani. Cu o săptămână înainte, în perioada 20 - 26 martie, au fost confirmate 14 cazuri de scarlatină la copii cu vârste între 3 și 10 ani.

Scarlatina este cauzată de anumite tipuri de streptococ beta hemolitic de grup A, care produc o toxină care cauzează o erupție cutanată caracteristică în formă de puncte roșii sau pete pe piele. Boala se răspândește de obicei prin contactul cu o persoană infectată sau prin contactul cu obiecte contaminate. Simptomele includ febră, durere în gât, inflamație a ganglionilor limfatici și o erupție cutanată care apare mai întâi pe piept și pe abdomen, apoi se răspândește pe restul corpului.

Diagnosticul se face prin exsudatul faringian, care are o precizie de 90-95% în diagnosticul anginelor streptococice. Scarlatina poate fi tratată cu antibiotice pentru a elimina infecția bacteriană și pentru a preveni complicațiile.

Pentru a preveni răspândirea scarlatinei, este important să se spele mâinile cu apă și săpun, să se dezinfecteze posibilele focare de scarlatină și să se evite contactul cu persoanele infectate. Scarlatina este o boală cu raportare obligatorie conform legislației actuale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006432 (s)