News Flash:

Primaria Timisoara face ordine in patrimoniul propriu si da un milion de lei pentru servicii de cadastru si topografie

2 August 2021
365 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timisoara 1

Primăria Timișoara pregătește un milion de lei, împărțiți în două contracte, prin care vrea să afle ce clădiri și terenuri deține în proprietate și administrare pe raza municipiului. Instituția administrativă a lansat procedura de licitație pentru găsirea de firme care să presteze servicii de topografie și cadastru, fiind vorba de două contracte, unui pentru zona aflată la nord de Bega, cea de a doua la sud de canal.

Datele obținute vor face parte și din viitorul Plan Urbanistic General, documentul la care se lucrează de o veșnicie. Suma acordată pentru fiecare contract, unul pentru Nord, unul pentru Sud, va fi de 500.000 de lei. Prestarea serviciilor se va face pe baza unor contracte subsecvente, se va încheia câte un contract o dată la 12 luni sau ăn funcție de necesitățile achizitorului și de fondurile alocate.

”Municipiul Timișoara deține în patrimoniu sau în administrare / folosință mai multe imobile (terenuri și clădiri), imobile cu diverse funcționalități: sedii de instituții, unități de învățământ, spitale, teatre, cinematografe, săli de sport, locuințe sociale, alte construcții sau terenuri libere. Unele construcții au fost extinse, și-au schimbat funcțiunea/destinația, au fost construite clădiri noi, altele au fost demolate, fără ca acestea să se reflecte în cartea funciară. Lucrările necesare în vederea întreținerii, reabilitării, dezvoltării acestor imobile presupune certificarea situației lor juridice în cartea funciară. Prin realizarea acestor servicii de cadastru, se va asigura: – stabilirea limitelor de proprietate, asigurarea datelor juridice necesare înregistrării bunurilor imobile situate la NORD de canalul Bega aparținând domeniului public și privat al municipiului Timișoara, imobile proprietatea Statului Român aflate în administrarea/folosința Municipiului Timișoara și/sau Consiliului Local al Municipiului Timișoara, și imobile (terenuri și/sau construcții) proprietatea Statului Român pentru care instanțele de judecată, pe baza hotărârilor judecătorești definitive, obligă instituția noastră să întocmească documentațiile topo-cadastrale”, se spune în documentația aferentă licitației,

Prin acest contract va avea loc determinarea și evidența exactă a suprafețelor de teren aferente imobilelor aparținând domeniului public și privat al municipiului Timișoara, imobile proprietatea Statului Român aflate în administrarea/folosința Municipiului Timișoara și/sau Consiliului Local al Municipiului Timișoara, și/sau imobile (terenuri și/sau construcții) proprietatea Statului Român.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004658 (s)