News Flash:

Papa Francisc, vizita la ambasada Rusiei. Este pentru prima data cand un Papa face un astfel de gest

25 Februarie 2022
508 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc

Astazi, pe 25 februarie 2022, Papa Francisc a luat o decizie radicala. Suveranul Pontif a mers vineri la ambasada Rusiei de la Sfantul Scaun, cu scopul de a-si exprima ingrijorarea fata de razboiul din Ucraina chiar in fata ambasadorului din Rusia.

Astazi, odata cu venirea lui la ambasada Rusiei, Papa Francisc incalcat protocolul diplomatic prin aceasta vizita. In general, ambasadorii sunt convocati de Secretariatul de Stat al Sfantului Scaun. Conform Agerpres, este prima vizita facuta de un papa la o ambasada in timpul unui conflict. Asadar, e un gest fara precedent la Vatican.

Papa Francisc a ramas in sediul misiunii diplomatice ruse aproximativ jumatate de ora, potrivit celor declarate de Matteo Bruni, purtatorul de cuvant al Vaticanului.

Miercuri, inainte ca Vladimir Putin sa ordone atacul impotriva Ucrainei, Suveranul Pontif a facut un apel la responsabilii politici. Papa Francisc i-a indemnat pe acestia sa isi faca un „examen de constiinta serios' in fata lui Celui de Sus in legatura cu actiunile lor.

„Am o mare durere in suflet in fata agravarii situatiei in Ucraina. In pofida eforturilor diplomatice din ultimele saptamani, se deschid scenarii tot mai alarmante. La fel ca mine, multa lume este nelinistita si ingrijorata', declara Papa Francisc la finalul audientei sale generale saptamanale, scrie libertatea.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005793 (s)