News Flash:

Bonificație pentru timișoreni

Până la 31 martie, timișorenilor li s-a acordat 10% reducere la plata impozitului pe proprietate

7 Aprilie 2023
267 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara anunță că până la data de 31 martie 2023, mai mult de 130.000 de persoane fizice au plătit impozitul, majoritatea alegând să plătească integral și beneficiind astfel de o reducere de 10%. Aproape 80% din totalul persoanelor juridice care au plătit impozitul până la finalul lunii martie au optat pentru achitarea sumei pentru întregul an. De asemenea, 33% dintre contribuabilii persoane fizice au plătit impozitul online, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de anul precedent.

35% dintre persoanele juridice au plătit impozitul online, iar 39% prin virament bancar. Cei rămași au achitat impozitele la casieriile Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara și la oficiile poștale.

Impozitul pe clădiri, terenuri și autoturisme poate fi plătit fie integral până la 31 martie, cu o reducere de 10%, fie în două rate egale, până la 31 martie și 30 septembrie.

În primele trei luni ale anului, Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara a înregistrat încasări de peste 200 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când sumele provenite din achitarea impozitelor au totalizat aproximativ 180 de milioane de lei.

Pentru a facilita plata taxelor și impozitelor locale, Primăria Timișoara, prin Direcția Fiscală, pune la dispoziția contribuabililor mai multe modalități de plată: cu numerar la ghișeu sau la oficiile poștale, prin ordin de plată sau online.

Plata online poate fi realizată cu ușurință prin înscrierea pe platforma Atlas a DFMT, care permite utilizatorilor înregistrați în sistem să vizualizeze și să acceseze toate serviciile oferite în mod online de administrația fiscală a municipiului.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007066 (s)