News Flash:

Campania de sterilizare gratuită a câinilor e în plină desfășurare

Primii câini au fost sterilizați gratuit în Timișoara

5 Aprilie 2023
366 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, au fost sterilizați câinii în cadrul primei campanii gratuite organizate de primărie, menită să ajute proprietarii cu venituri reduse.

„Intervențiile de sterilizare pentru cei înscriși până acum în program au decurs cu bine și primii șase căței s-au întors acasă, cu acte în regulă, microcipați și înregistrați, iar alți 11 doritori vor fi programați în zilele următoare”, a transmis Primăria.

Pentru a facilita procesul de înscriere, Primăria Timișoara a pus la dispoziția cetățenilor două numere de telefon speciale - 0256/969 interior 198 și interior 102. După ce apelați numărul, tastați interiorul 198 sau 102, fără să mai așteptați direcționarea apelului prin centrală. Persoanele responsabile de înscrierea și înregistrarea datelor vor prelua apelurile și vor solicita numele, prenumele, adresa de domiciliu și un număr de telefon al doritorului. Înscrierea poate fi efectuată, de asemenea, prin e-mail, la adresa alexandra.pintea•primariatm.ro, unde trebuie să furnizați aceleași informații. Aceste date vor fi utilizate pentru a vă contacta și a programa sterilizarea animalului de companie.

Pentru a primi bonul de ordine, proprietarul trebuie să se prezinte la cabinetul veterinar în termenul stabilit, împreună cu următoarele documente: cartea de identitate care atestă domiciliul sau reședința în Timișoara, carnetul de sănătate al câinelui care demonstrează microciparea și dovada veniturilor, care trebuie să fie mai mici decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (adeverință, cupon de pensie, declarație pe propria răspundere).

„În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar. În situația în care proprietarul are venituri foarte mici și nu își permite să achite costul microcipării, acesta va fi suportat de Asociația Happy Tails, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, dar nu dispun de resursele financiare necesare. Precizăm că îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări”, a declarat Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004733 (s)