News Flash:

Operatiune de proportii a DNA Timisoara in vestul tarii. Cum se obtineau ilegal subventii UE

5 August 2021
507 Vizualizari | 0 Comentarii
DNA

Operatiune de proportii a DNA Timisoara – astazi, procurorii anticoruptie si politistii de la DGA au facut 11 perchezitii in judetele Timis, Caras Severin si Arad intr-un dosar in care este investigat modul in care a fost pus la cale un alt mecanism de fraudare a subventiilor europene pentru animale.

Dupa ce DNA Timisoara a finalizat ancheta legata de modul in care s-au obtinut ilegal sume uriase pentru vaci de rasa, acum s-a trecut la oi. Pentru conservarea rasei turcana, Uniunea Europeana a decis sa acorde subventii pentru fiecare berbec cu origini confirmate.

In Romania sunt doar cateva asociatii care pot emite astfel de certificate, printre acestea fiind si Asociatia Ovis Banatim din Timisoara Reprezentantii asociatiei dadeau certificatele de origine si crotaliile pentru berbeci fara niciun fel de verificare, contra pretului ”corect”, cumparatorii avand posibilitatea ulterior sa obtina subventii pentru oile din rasa turcana care aveau din momentul respectiv, teoretic, origine controlata.

Pentru fiecare oaie, anual, se primeste o subventie de 18 euro, calculele fiind facute pentru 35 de oi la fiecare berbec certificat. Ulterior, toate oile nascute erau considerate avand origine controlata si se primeau anual subventii de la Uniunea Europeana. Anchetatorii au descins la mai multe exploatatii din Timis, Caras Severin si Arad.  De asemenea, de la oficiile zootehnice din cadrul APIA au fost ridicate documente pentru ca proprietarii animalelor au depus cereri pentru a primi subventii in aceasta toamna.

Perchezitiile sunt in desfasurare. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008462 (s)