News Flash:

Eveniment unic în peisajul liric din regiune

Opera Națională Română din Timișoara pregătește cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber

24 Iulie 2023
203 Vizualizari | 0 Comentarii

Opera Națională Română din Timișoara pregătește cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber, o manifestare unică în peisajul liric din regiune, în Parcul Rozelor.

Festivalul va avea loc în perioada 25-27 august la Teatrul de vară din Parcul Rozelor și va oferi publicului trei seri speciale în compania teatrului liric. Ediția din acest an urmărește să includă unele dintre cele mai cunoscute creații ale artei interpretative, oferind publicului din Timișoara ocazia de a se bucura în aer liber de spectacole interpretate de artiști talentați, care contribuie la dezvoltarea acestui gen muzical în prezent.

Prima seară a festivalului, pe 25 august, va fi deschisă de spectacolul operei "Aida" de Giuseppe Verdi, ce va începe la ora 20:30 și va fi cântată în limba italiană, cu traducere în limba română și engleză. Maestrul David Crescenzi va fi invitat la pupitrul dirijoral, iar soprana Lăcrimioara Cristescu va interpreta personajul Aida, alături de tenorul Teodor Ilincăi în rolul Radames, mezzosoprana Gabriela Toader în rolul Amneris, și baritonul Șerban Vasile în rolul Amonasro. Distribuția va fi completată de basul Gelu Dobrea în rolul Ramfis, basul Marius Goșa în rolul Regelui, tenorul Vasile Bădescu în rolul Mesagerului și soprana Diana Chirilă în rolul Mării preotese. Evenimentul va beneficia de participarea orchestrei, corului și ansamblului de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

A doua seară a festivalului, pe 26 august, începând cu ora 20:30, va fi dedicată operetei "Văduva veselă" de Franz Lehár, sub bagheta maestrului Ciprian Teodorașcu. Printre interpreții principali se numără Narcisa Brumar în rolul Hanna Glavari, Bogdan Zahariea în rolul Danilo, Crina Vezentan în rolul Valencienne, Cristian Bălășescu în rolul Camille de Rosillon, Octavian Vlaicu în rolul Mirko Zeta, și Mircea Dan Petcu în rolul Vicontelui Cascada, alături de alți soliști și participarea orchestrei, corului și ansamblului de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Spectacolul de închidere a festivalului, pe 27 august, de la ora 20:30, va fi opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în care tenorul invitat Eusebiu Huțan va interpreta rolul Alfredo Germont, soprana Paula Iancic va fi Violetta Valéry, iar rolul Giorgio Germont va fi interpretat de George Proca. Alți soliști importanți includ mezzosoprana Gabriela Toader în rolul Flora Bervoix și Loredana Borlovan în rolul Anninei, împreună cu alți membri ai distribuției. Ca în celelalte seri, participă orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Evenimentul face parte din programul Timișoara 2023+ și este finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Intrarea la toate evenimentele este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă acestea vor avea loc în sala Operei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006326 (s)