News Flash:

I-a stimulat și au creat

Holul central al Bibliotecii UPT a găzduit expoziția de mozaicuri realizate în cadrul concursului "Competiția culorilor Mapei"

21 Iulie 2023
304 Vizualizari | 0 Comentarii


În data de 19 iulie 2023, holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a găzduit vernisajul lucrărilor realizate în cadrul celei de-a treia ediții a concursului "Competiția culorilor Mapei", un concurs de tablouri mozaic destinat să stimuleze talentul studenților anilor I și II de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare.

Fiecare student a creat un caiet de studiu reprezentativ pentru concept și un tablou mozaic de dimensiunea 60 x 60 cm, folosind adezivi și chiturile colorate Mapei pentru placări ceramice. Tema din acest an a fost "100 de ani de Campus UPT - mozaic urban", care i-a provocat pe studenți să dezvolte idei creative de intervenție în zonele de gradene din curtea Facultății de Arhitectură și Urbanism și să realizeze o mostră la scara 1:1 în tabloul de 60x60 cm.

Cele 30 de lucrări create în cadrul concursului au fost expuse în Holul Central al Bibliotecii UPT, unde a avut loc vernisajul expoziției și s-au acordat diplome și premii în prezența reprezentanților conducerii UPT, Facultății de Arhitectură și Urbanism și ai firmei Mapei.

La vernisaj, prorectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Sorin Mușuroi, a felicitat studenții pentru lucrările lor, iar ș.l.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel, de la FAUT, a subliniat provocările pe care le-au întâmpinat studenții și creativitatea lor în abordarea temei restrictive. Lucian Zarin, de la Mapei, s-a declarat impresionat de creșterea valorii lucrărilor de la un an la altul.

După ce fiecare student și-a prezentat lucrarea și proiectul de intervenție asupra întregii gradene, a avut loc festivitatea de premiere, iar câștigătorii au fost:

Locul I - Bârle Maria-Francesca-Simina;
Locul II - Oneț Daniela-Elena;
Locul III - Voina Venessa și Kalapati Krisztina.
Coordonatorii lucrărilor au fost cadrele didactice: ș.l.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel, conf.dr.arh. Camil Milincu, conf.dr.arh. Andrei Racolța, ș.l.dr.arh. Cristina Povian, as.dr.arh. Alexandru Botici și drd.arh. Cristian Ciobanu.

Expoziția de mozaicuri este deschisă publicului și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august, în timpul orelor de funcționare ale bibliotecii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005923 (s)