News Flash:

Lumină în Timișoara

O stradă și o parcare vor beneficia de iluminat public stradal

7 Aprilie 2023
262 Vizualizari | 0 Comentarii

Locatarii dintr-o zonă din Timișoara au solicitat ca strada Iosif Sârbu și parcarea de pe strada Drubeta nr. 97 să beneficieze de iluminat public stradal, iar primăria a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a sistemului. Aceasta vine în contextul în care multe străzi din Timișoara, în special cele din cartierele mărginașe și zonele de locuințe nou construite, suferă de lipsa iluminatului public. Potrivit Legii 230/2006, autoritățile locale trebuie să asigure cetățenilor servicii comunitare de utilități publice, inclusiv serviciul de iluminat public, care cuprinde mai multe tipuri de iluminat. Strada Iosif Sârbu și parcarea de pe strada Drubeta vor fi iluminate public pentru prima dată, la solicitarea locuitorilor din acea zonă.

 A fost încheiat un contract pentru a realiza modernizarea iluminatului public pe mai multe artere din Timișoara. Contractul include întocmirea documentației tehnico-economice, proiectarea tehnică, realizarea detaliilor de execuție, întocmirea documentației pentru autorizația de construire, asistența tehnică din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor, întocmirea auditului energetic, raportul de măsuri luminotehnice și realizarea lucrărilor de execuție. Valoarea contractului este de 399.066,10 lei, fără TVA, iar firma Elba-Com SA a fost desemnată ca executant al lucrărilor, care se estimează că vor dura 5 luni.

În 2022, lucrările de modernizare a iluminatului public au început deja pe Calea Torontalului, Aradului și Sever Bocu, precum și introducerea iluminatului public în premieră în Parcul Botanic. Costul total al celor două proiecte a fost de aproximativ 3 milioane de lei.

Pe 30 decembrie 2022, Primăria Timișoara a depus o cerere de finanțare nerambursabilă în valoare de 6 milioane de lei la Agenția Fondului de Mediu, pentru modernizarea iluminatului public de pe mai mult de 60 de străzi și bulevarde din oraș. Acest proiect de anvergură vizează schimbarea a 3000 de corpuri de iluminat public cu becuri LED controlate prin telegestiune, ceea ce va duce la o economie la consumul de curent electric de până la 73%.

Printre străzile vizate pentru modernizarea iluminatului public se numără: 1 Decembrie, 20 Decembrie 1989, 3 August 1918, Acad. Alexandru Borza, Amurgului, Andrei Șaguna, Aristide Demetriade (segment Divizia 9 Cavalerie – Avram Imbroane), Aurel Cosma, Budai Deleanu, C.D. Loga, Calea Martirilor (segment Lidia – Arieș), Camil Petrescu, Carol Telbisz, Cicio Pop, Cloșca, Colonel Enescu, Corneliu Coposu, Dacilor, Dâmbovița, Dimitrie Cantemir, Divizia 9 Cavalerie, Dr. Iosif Nemoianu, Dr. Liviu Gabor, Dr. Nicolae Paulescu, Eroilor de la Tisa, Gheorghe Adam, Gheorghe Andrasiu, Gheorghe Lazăr (segment Gheorghe Dima – Cetății), I. C. Brătianu, Hector, Iepurelui, J.H. Pestalozzi, Janos Bolyai, Liviu Rebreanu (segment Calea Șagului – Calea Martirilor), Ludwig van Beethoven, Martin Luther, Martir Leontina Banciu, Michelangelo, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu,Miresei, Nikolaus Lenau (parcare), Ovidiu Balea, Panait Istrati, Paris, Patriarh Miron Cristea, Piața I.C. Brătianu, Piatra Craiului, Pod Dacilor, Proclamația de la Timișoara, Piața Badea Cârțan, Rene Brasey, Revoluției 1989, Sfântul Ioan, Silviu Bejan, Simion Bărnuțiu, Splaiul Nistrului, Ștefan cel Mare (parțial), St. O Iosif, Take Ionescu, Traian Grozăvescu, Vasile Pârvan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006222 (s)