News Flash:

Veste bună din sănătate!

În urma unui studiu global, a fost descoperit un nou medicament pentru combaterea bolii Alzheimer

27 Iulie 2023
314 Vizualizari | 0 Comentarii

Un nou medicament numit Donanemab a fost descoperit, în urma unui studiu global, pentru combaterea bolii Alzheimer. Studiul a demonstrat că acest medicament încetinește declinul cognitiv, făcându-l cel mai eficient tratament până în prezent, deși nu este încă considerat un leac.

Medicamentul, care conține anticorpi, are efect benefic în stadiile incipiente ale bolii Alzheimer prin eliminarea unei proteine numite beta-amiloid, care se acumulează în creier la persoanele afectate de această formă de demență. Autoritatea de supraveghere a medicamentelor din Marea Britanie a început să evalueze Donanemab pentru a decide dacă poate fi inclus în sistemul de sănătate britanic (NHS). Studiul a demonstrat că medicamentul este eficient în tratarea bolii Alzheimer, dar nu în alte tipuri de demență, precum cea vasculară.

Cu ajutorul acestui medicament descoperit în cadrul studiului global, progresul bolii poate fi încetinit cu aproximativ o treime, permițând pacienților să rămână mai activi și să continue să îndeplinească activitățile zilnice, cum ar fi gătitul sau practicarea unui hobby.

Unul dintre puținii pacienți cu Alzheimer din Marea Britanie care au participat la studiu, Mike Colley, în vârstă de 80 de ani, primește lunar o perfuzie la o clinică din Londra. El se consideră norocos și familia lui a observat că memoria și capacitatea sa de a lua decizii au început să scadă înainte să înceapă tratamentul. Fiul său a descris că a fost foarte dificil să-l vadă luptându-se cu procesarea informațiilor și rezolvarea problemelor, dar acum observă că declinul s-a stabilizat.

Cu toate acestea, tratamentul cu medicamentul Donanemab nu este lipsit de riscuri. De exemplu, inflamația creierului a fost un efect secundar comun în aproximativ o treime dintre pacienții din studiu. În majoritatea cazurilor, problema s-a rezolvat fără provocarea de simptome grave, dar doi voluntari au murit ca urmare a unei inflamații periculoase a creierului.

Aducanumab, un alt medicament cu anticorpi împotriva Alzheimer, a fost respins recent de autoritățile de reglementare europene din cauza problemelor de siguranță și a lipsei de dovezi privind eficacitatea sa suficientă pentru tratarea pacienților.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005753 (s)