News Flash:

Cu bani europeni

În comuna Bucoșnița din Caraș-Severin, se va înființa un centru comunitar integrat

21 Iunie 2023
598 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, în satul Petroșnița, comuna Bucoșnița, va fi creat un centru comunitar integrat, care va oferi servicii medicale și sociale comunității locale.

Prin Componenta 12 - Sănătate, I1.4 "Centre comunitare integrate" din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au fost selectate 200 de unități administrativ-teritoriale din întreaga țară pentru a primi finanțare. Obiectivul acestei investiții este de a înființa 200 de centre comunitare integrate prin construire, reabilitare și modernizare, și de a le dota pentru a funcționa eficient.

Comuna Bucoșnița, situată în județul Caraș-Severin, se numără printre unitățile administrativ-teritoriale care au solicitat finanțare pentru un astfel de proiect. Primăria condusă de Vichente Suru a depus un proiect care a fost selectat pentru finanțare, comuna urmând să primească suma de 200.000 de euro pentru implementarea acestei investiții.

„Pentru noi acest proiect ne oferă șansa să venim în sprijinul comunității din Petroșnița, pentru că aici ne dorim să facem acest centru comunitar integrat. Nu va fi o construcție nouă, ci vom reabilita și moderniza fosta cooperativă din localitate. Suma oferită prin acest proiect o vom investi în dotarea centrului cu mobilier, aparatură și echipamentele necesare, iar lucrările de modernizare a imobilului pică în sarcina noastră, a primăriei. După ce acest centru va deveni funcțional, avem în vedere să deschidem aici și un cabinet stomatologic.”, a afirmat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Bucoșnița, Vichente Suru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005992 (s)