News Flash:

Veste bună!

Săptămâna aceasta ar putea fi aprobat Planul naţional de combatere a cancerului

24 Iulie 2023
310 Vizualizari | 0 Comentarii


Vinerea trecută, la Hunedoara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că Planul Național de Combatere a Cancerului ar putea deveni operațional în curând, dacă va fi aprobată o ordonanță de guvern, posibil în săptămâna aceasta, prin care să fie implementate programele de sănătate necesare.

"Întârzierea lui a fost din cauza nevoii de a-l face operaţional, pentru că în forma în care a fost adoptat de Parlamentul României nu puteam să punem în practică prevederile lui. Cred că lucrul cel mai important, şi pentru asta am lucrat, încât pacienţii din România să beneficieze de Planul Naţional de Combatere a Cancerului - fie că discutăm de diagnostic, inclusiv diagnosticul genetic, fie că discutăm de medicina personalizată - toate aceste lucruri vor deveni posibile după aprobarea ordonanţei guvernului, pe care sperăm să o realizăm săptămâna viitoare, lucru care permite punerea în aplicare a hotărârii de guvern cu programele de sănătate, inclusiv cu programul de oncologie. Şi o să vedeţi că există foarte multe oportunităţi noi pentru pacienţii din România", a declarat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a subliniat că programul pentru bolnavii de cancer în România funcționează și nu există nicio problemă în ceea ce privește accesul pacienților la servicii medicale. Cu toate acestea, se dorește o îmbunătățire a acestor servicii.

În același timp, ministrul Sănătății a evidențiat faptul că procesul de "reconfigurare" a sistemului de asistență medicală oncologică nu poate fi realizat rapid și necesită o abordare continuă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005066 (s)