News Flash:

Veste bună pentru părinții de bebeluși

A fost autorizat primul vaccin pentru sugari împotriva virusului respirator sinciţial

25 Iulie 2023
327 Vizualizari | 0 Comentarii

 Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat ieri primul vaccin împotriva virusului respirator sincițial (VRS) pentru sugari, cunoscut în special pentru epidemia de bronșiolită pe care o cauzează în fiecare iarnă.

Vaccinul Abrysvo, dezvoltat de compania americană Pfizer, este recomandat și persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Acesta se alătură serului Arexvy, fabricat de laboratorul britanic GSK, care a fost primul vaccin autorizat în Uniunea Europeană. Virusul respirator sincițial (VRS) este foarte contagios și poate provoca, în formele sale cele mai severe, pneumonii și bronșiolite care duc la mii de decese și la sute de mii de spitalizări la nivel global.
„Abrysvo este primul vaccin împotriva VRS indicat pentru imunizarea pasivă a bebeluşilor de la naştere la şase luni după ce vaccinul i-a fost administrat mamei în timpul sarcinii”, a transmis EMA.

Agenția Europeană de Reglementare informează că vaccinul Pfizer "este de asemenea indicat pentru imunizarea activă a adulților cu vârsta peste 60 de ani".

În contextul în care gripa și virusul COVID-19 au cauzat daune semnificative, marile laboratoare sunt pregătite să lanseze, începând cu toamna, vaccinuri împotriva virusului respirator sincițial (VRS), înainte de perioada epidemică. În luna mai, Statele Unite au aprobat în premieră mondială vaccinul Arexvy. Acest ser este disponibil, de asemenea, în Uniunea Europeană începând din iunie, fiind destinat persoanelor de peste 60 de ani. De asemenea, luna trecută, Pfizer a primit aprobarea Agenției Americane pentru Medicamente pentru noul vaccin Abrysvo, dar acesta este destinat în special persoanelor vârstnice.

Abrysvo a fost evaluat în cadrul mecanismului de evaluare accelerată al EMA, deoarece prevenția infecțiilor cu VRS este considerată deosebit de importantă pentru sănătatea publică.

„VRS este un virus respirator curent, care provoacă în general simptome uşoare asemănătoare unei răceli”, a precizat EMA.

„Dar poate avea consecinţe grave pentru copii şi vârstnici şi este de asemenea una dintre principalele cauze de spitalizare pediatrică din Europa”, declară reprezentanții Agenției Americane pentru Medicamente.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006012 (s)