News Flash:

Veste bună pentru diabetici

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat o nouă terapie pentru diabetul de tip 1

3 Iulie 2023
502 Vizualizari | 0 Comentarii


FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente) a dat aprobarea pentru o nouă terapie destinată diabetului de tip 1, prin care persoanele afectate primesc celule pancreatice donate, care au capacitatea de a produce insulină.

La data de 28 iunie, a fost aprobată prima terapie celulară pentru diabetul de tip 1 de către FDA.

Această terapie, numită Lantidra, constă în administrarea unei perfuzii de celule pancreatice donatoare de la o persoană decedată, care sunt capabile să producă insulină. Este primul tratament aprobat pentru persoanele cu diabet de tip 1 care nu pot controla nivelul de zahăr din sânge prin intermediul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform publicației NewScientist.

Lantidra este o perfuzie unică, care introduce celule pancreatice de la donator direct în vena principală a ficatului. Pacienții care beneficiază de acest tratament trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a preveni distrugerea celulelor donate de către propriul lor sistem imunitar, aceste celule secretând insulină. 
În momentul de față, medicamentul este autorizat pentru tratamentul persoanelor adulte cu diabet de tip 1 care experimentează frecvent episoade de hipoglicemie severă, în ciuda unui control riguros și a unei educații extensive în ceea ce privește diabetul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007190 (s)