News Flash:

Se intensifică temerile privind o posibilă conflagrație regională

Iranul avertizează cu o nouă posibilă acţiune preventivă împotriva Israelului

17 Octombrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii

Iranul a lansat o nouă avertizare cu privire la posibilitatea unei acțiuni preventive împotriva Israelului în următoarele ore, în timp ce armata israeliană se pregătește pentru lansarea unei ofensive terestre în Fâșia Gaza, conform informațiilor furnizate de agenția AFP. Teheranul a avertizat în repetate rânduri că o eventuală invazie terestră în Fâșia Gaza ar declanșa o reacție pe mai multe fronturi, intensificând temerile legate de o posibilă conflagrație regională.

„Posibilitatea unei acţiuni preventive a axei rezistenţei este aşteptată în următoarele ore”, a afirmat ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea de stat, făcând referire la întâlnirea sa cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Luni, Amir-Abdollahian a declarat că această "axă a rezistenței," denumire informală pentru grupările și țările ostile Israelului, nu va permite statului evreu „să facă ceea ce vrea în Gaza”.

De asemenea, președintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat că timpul se scurge pentru a ajunge la o soluție politică și a avertizat împotriva extinderii conflictului dintre Israel și Hamas pe alte fronturi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007672 (s)