News Flash:

Scene de groază după explozia de la spital

Oficialii Uniunii Europene au cerut declanşarea unei anchete aprofundate după atacul din Fâșia Gaza

18 Octombrie 2023
186 Vizualizari | 0 Comentarii


Oficiali ai Uniunii Europene au condamnat explozia care a avut loc la un spital din Fâșia Gaza pe data de 18 octombrie. Ei au cerut desfășurarea unei anchete amănunțite pentru identificarea persoanelor responsabile și pentru a le aduce în fața justiției. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat în plenul Parlamentului European din Strasbourg, că „nimic nu poate scuza o lovitură asupra unui spital plin de civili”, denunţând scene „oribile”. „Un spital din Gaza, în care se aflau sute de oameni răniţi, s-a transformat într-un iad în flăcări. Scenele de la spitalul Ali Ahli sunt înfiorătoare şi tulburătoare. Toate faptele trebuie să fie stabilite şi cei responsabili vor trebui să dea socoteală”, a mai spus ea.

„Această explozie de bombă în spital, explozie care nu se ştie deocamdată cui ar trebui atribuită, este o altă manifestare teribilă a ceea ce se întâmplă”, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Conform preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, „devastarea unui spital este un fapt oribil şi care nu poate fi justificat, şi noi trebuie să ne asigurăm că se va face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005696 (s)