News Flash:

Civilii nevinovați trebuie ajutați!

Germania, 50 de milioane de euro ajutor suplimentar pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza

20 Octombrie 2023
194 Vizualizari | 0 Comentarii

Germania a decis să deblocheze imediat 50 de milioane de euro ca ajutor suplimentar pentru populația civilă din Fâșia Gaza, care se confruntă cu o criză umanitară de proporții, conform anunțului făcut de șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, în timpul unei vizite în Iordania.

„Mesajul nostru este clar: nu abandonăm mame, taţi şi copii palestinieni nevinovaţi”, a afirmat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă la Amman, alături de omologul său iordanian, Ayman Safadi.

„Cu acest ajutor suplimentar, sprijinim organizaţii internaţionale precum Programul Alimentar Mondial, UNICEF şi mai ales UNRWA (n.r. - agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni) pentru ca locuitorii din Gaza să poată fi aprovizionaţi cu alimente”, a mai spus Annalena Baerbock. „Ne pregătim să putem trimite echipe medicale în Gaza”, a adăugat ea.

Ministrul german a salutat semnalele pozitive cu privire la posibila deschidere, chiar dacă limitată, a punctului de trecere Rafah, situat între Egipt și Fâșia Gaza. Acesta a îndemnat toate părțile implicate să depășească obstacolele rămase pentru a permite această deschidere.

„Avem nevoie de locuri în Gaza unde civilii, familiile şi copiii să poată fi trataţi în deplină siguranţă, adică locuri de infrastructură civilă, spitale şi şcoli”, a mai spus Annalena Baerbock, care a dat asigurări că lucrează în această direcţie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004711 (s)