News Flash:

Cu toate forțele contra sa

Iranul vrea ca ţările musulmane şi arabe să facă front comun împotriva Israelului

13 Octombrie 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii


Iranul îndeamnă țările musulmane și arabe să-și unească forțele împotriva Israelului, în timp ce liderii occidentali, cu președintele american Joe Biden în frunte, au avertizat Iranul să exercite precauție și să nu extindă conflictul dincolo de Gaza, care a provocat deja pierderi de vieți omenești și răni, conform informațiilor furnizate de AFP.

Iranul a devenit subiectul atenției internaționale din cauza sprijinului fără rezerve acordat mișcării islamiste Hamas din Palestina, susținând-o timp de mulți ani.

După ce au salutat "succesul" atacurilor de sâmbătă asupra teritoriului israelian, care au fost cele mai sângeroase de la înființarea Israelului cu 75 de ani în urmă, Teheranul încearcă să mobilizeze o acțiune internațională împotriva raidurilor aeriene israeliene efectuate ca represalii în Gaza.

Președintele Ebrahim Raissi a apelat la "țările musulmane și arabe să coordoneze acțiuni pentru a opri crimele comise de Israel". El a adăugat că "Republica Islamică va încerca să organizeze această coordonare cât mai curând posibil, contactând liderii din țările musulmane".

Președintele Raissi a avut discuții cu prințul Mohammad bin Salman din Arabia Saudită și cu președintele sirian Bashar al-Assad. Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a fost trimis în Irak și Liban, conform informațiilor furnizate de media iraniene și libaneze.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004356 (s)