News Flash:

Anunț important din partea Primăriei Timișoara

În perioada 10 ianuarie – 31 mai, se impun restricții de trafic pe strada Batania

10 Ianuarie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara anunță restricții de trafic pe strada Batania, în perioada 10 ianuarie – 31 mai, pentru lucrări de modernizare a rețelei de apă și canalizare.

Traficul rutier va fi restricționat etapizat, după cum urmează:

În perioada 10 ianuarie – 15 februarie, traficul va fi restricționat pe tronsonul cuprins între străzile Herodot și Levănțica.
În perioada 10 – 31 ianuarie, traficul va fi restricționat pe tronsonul cuprins între străzile Apateu și Herodot.
În perioada 10 – 31 ianuarie, traficul va fi restricționat pe tronsonul cuprins între străzile Torac și Apateu.
În perioada 10 – 31 ianuarie, traficul va fi restricționat pe tronsonul cuprins între străzile Vidrighin și Torac.
În perioada 15 februarie – 30 martie, traficul va fi restricționat pe tronsonul cuprins între străzile Levănțica și Căprioarei.
În perioada 1 – 30 aprilie, traficul va fi restricționat pe strada Căprioarei.
În perioada 1 – 31 mai, traficul va fi restricționat pe strada Câmpului.
Restricțiile vor fi în vigoare în intervalul orar 08:30 – 17:00.

Șoferii care vor fi nevoiți să circule prin zona restricționată sunt rugați să folosească rute ocolitoare.

„În Timișoara, proiectul presupune lucrări de extindere și reabilitare ale rețelelor de apă și canalizare, dar și realizarea unui sistem de valorificare a nămolului de la Stația de epurare, precum și lucrări de modernizare ale Stației de Tratare a Apei Bega. În ceea ce privește lucrările de pe strada Batania, acestea fac parte din CL 13, Lot 3 – Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara SUD. Lucrările au avut în vedere instalarea unei conducte din fontă, pe o lungime de peste 1 km și a unor conducte din polietilenă de peste 800 m. Toate conductele din polietilenă au fost deja instalate, iar din conducta de fontă, s-au realizat deja peste 500 m. Se estimează finalizarea lucrărilor în luna iunie a acestui an”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș este o investiție majoră, finanțată din fonduri europene, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din regiune.

Proiectul, care are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, prevede realizarea unor lucrări de infrastructură de mediu.
Modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în 106 localități din județul Timiș. Construirea unor noi stații de tratare a apei și a apei uzate.Reabilitarea unor stații de tratare a apei și a apei uzate existente.

Lucrările de infrastructură vor fi realizate în perioada 2014-2020. Finanțarea proiectului este asigurată în proporție de 75,35% de Uniunea Europeană, 16,88% de la bugetul de stat, 6% co-finanțare Aquatim și 1,77% de la bugetul local. Proiectul va contribui la creșterea gradului de acoperire cu servicii de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș, îmbunătățirea calității apei potabile și a apei uzate epurate, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006731 (s)