News Flash:

În vizită la Timișoara

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, este așteptată în capitala Banatului în weekend

9 Ianuarie 2024
120 Vizualizari | 0 Comentarii

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, va fi în capitala Banatului în acest sfârșit de săptămână pentru a primi Premiul Timișoara pentru Valori Europene.

Ea este prima laureată a celei mai înalte distincții instituite în anul 2023 de către Primăria Timișoara, respectiv Premiul Timișoara pentru Valori Europene. Ceremonia oficială de acordare a premiului va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Cinema Timiș, situat în centrul orașului. În cadrul evenimentului, Maia Sandu va susține un discurs despre Europa.

„Premiul Timișoara Pentru Valori Europene onorează personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene”, a transmis Primăria Timișoara.

Juriul care a ales-o pe Maia Sandu drept prima laureată a Premiului Timișoara pentru Valori Europene este compus din personalități remarcante din țară și diaspora, implicate în promovarea valorilor europene. Printre membrii juriului se numără Mircea Cărtărescu (București), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător la Curtea Penală Internațională; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naționale a Franței; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare și scenaristă; Adriana Babeți (Timișoara), scriitoare și critic literar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)