News Flash:

Aleșii locali au intrat în vizorul prefectului

Prefectul Mihai Ritivoi: „Suntem cu ochii pe ei, să respecte legea".

10 Ianuarie 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii

Prefectul Mihai Ritivoiu le transmite aleșilor locali din Timiș că va fi atent la tot ceea ce fac, îndemnându-i să respecte întru totul legea. 

„Suntem cu ochii pe ei, să respecte legea. Vor fi mai multe tipuri de alegeri, sper să nu fie niciun fel de incidente. Noi comunicăm foarte bine cu aleșii locali, cu asociația comunelor, le stăm la dispoziție pentru orice problemă”, a ținut să le trasmită prefectul Mihai Ritivoiu aleșilor locali din Timiș.

 Prefectul consideră că vor fi probleme majore în județ, că nu vor exista neînțelegeri între primari și consilieri, așa cum în prezent se întâmplă la Săcălaz. Acolo, scandalurile continuă din 2020. Primarul este acuzat de consilierii locali de abuzuri. În plus, s-a făcut apel la prefectura să intervină pentru soluționarea divergențelor.

„Avem o situație absolut… la Săcălaz. O situație care frizează atât buna funcționare a administrației publice, cât și legalitatea actelor. În continuare se merge pe ședințe convocate din oră în oră. (…) Nu vin (n.r, consilierii locali), îi pune absenți. Noi luptăm și atacăm pe unde putem, dar să știți că legislația nu este foarte clară, prefectura nu poate să atace decât dacă procedura nu a fost întocmită. Mie mi se pare că o convocare cu 3 minute înainte este o chestiune de rea voință. Dar nu îmi pot da cu presupusul nici dacă este o urgență. (…) Noi ne judecăm. Există tot felul de nuanțe juridice, de sincope ale legii. Dar sunt și niște fapte, pe lângă aceste procese ale noastre în contencios, dacă există încălcări ale legii – și știu că se tot fac plângeri – sunt convins că mai devreme sau mai târziu, în măsura în care au fost făcute ilegalități, vor fi și consecințe. Fiecare răspunde pentru ce face”, a precizat Mihai Ritivoiu.

România va avea parte de un an electoral intens, cu alegeri în patru etape: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Prima rundă de alegeri, cele europarlamentare, va avea loc în iunie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004887 (s)