News Flash:

Trist, dar adevărat!

În Timișoara încă există străzi neasfaltate

9 Ianuarie 2024
120 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, există încă străzi în cartierul Ciarda Roșie care nu au fost niciodată asfaltate. Pentru a îmbunătăți situația, Primăria Timișoara a decis să pietruiască aceste străzi. În anul precedent, municipalitatea a efectuat investiții semnificative în Ciarda Roșie, în colaborare cu managerul de cartier. Printre realizările notabile se numără reabilitarea terenului de sport, curții, aleilor și locului de joacă de la Școala Gimnazială 20. De asemenea, s-a construit o parcare centrală care deservește școala, biserica și dispensarul. În plus, câteva străzi din zonă au fost pietruite, iar documentațiile necesare pentru a începe lucrările de asfaltare sunt în curs de pregătire.

„În urmă cererilor locuitorilor din Ciarda, străzile de pământ (aproape impracticabile) din zona Iuliu Podlipny/Ștefan Luchian au fost pietruite, iar primăria va pregăti documentații pentru a le transforma în drumuri de oraș. Trotuarul de pe str Nicolae Cocea a fost reparat parțial, urmând ca la începutul acestui an să fie finalizat”, a transmis Primăria Timișoara.


Reprezentanții municipalității au informat că și Parcul 3 August (fost Humulești) din cartierul Ciarda Roșie a trecut printr-un proces de reabilitare, iar echipamentele vechi de joacă au fost înlocuite cu unele noi. În total, au fost plantați peste 200 de arbori în întregul cartier, inclusiv 38 în acest parc. De asemenea, Primăria a instalat coșuri ecologice stradale pentru prima oară în acest cartier și a întreprins măsuri pentru a elimina rampele de gunoi din zona străzii Legumiculturii și din apropierea parcului.


„Cartierul s-a implicat activ în bugetarea participativă și a câștigat o finanțare pentru un spațiu multifuncțional, respectiv un teren multisport de 40x20m, dotat cu coșuri de baschet și porți de minifotbal/handbal. De asemenea, este prevăzut un loc de joacă cu două leagăne pentru copii, tobogan, 10 bănci și 10 coșuri de gunoi antivandalism. În jurul terenului vor fi amenajate alei de acces spre teren și plantați aproximativ 50 de arbori”, a declarat Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006403 (s)