News Flash:

Schimbări majore la o unitate de învățământ din zona Fratelia

Școala Gimnazială Nr. 15 din Timișoara, va beneficia de noi săli de clasă

9 Ianuarie 2024
119 Vizualizari | 0 Comentarii

Școala Gimnazială Nr. 15 din Timișoara, situată în zona Fratelia, este supusă unor îmbunătățiri semnificative. Primăria a demarat lucrările de reabilitare termică și a alocat fonduri pentru construirea a patru săli de clasă noi. Proiectul, care a început în luna decembrie, include și izolarea termică cu vată bazaltică, iar echipele de construcție au desfășurat lucrări în interiorul școlii și în timpul vacanței școlare.

„Accesul la educație este ceva fundamental pentru viitorul copiiilor Timișoarei și de aceea investim în școlile de cartier, într-o infrastructură modernă. Avem în construcție 84 de săli de clasă, atât în zona centrală, cât și în cartierele Timișoarei. Intenția noastră este să oferim condiții de secolul 21 pentru toți copiii Timișoarei. Anul acesta avem în plan să începem lucrările de modernizare și reabilitare termică la mai multe școli și licee pentru care am obținut deja finanțare prin PNRR”, a declarat primarul Dominic Fritz.


Primăria are în plan atât reabilitarea termică a Corpului A, cât și extinderea și amenajarea unui etaj la Corpul B al Școlii Gimnaziale Nr. 15 din Timișoara. Proiectul cuprinde consolidarea structurii de rezistență, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea instalațiilor termice, sanitare și electrice. O noutate importantă constă în implementarea unui sistem de panouri solare, permitând școlii să își genereze propriul curent electric, reducând astfel costurile legate de utilități.

„Această investiție este necesară la Școala Gimnazială nr. 15, pentru îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului și participării tuturor elevilor din zona Fratelia și Steaua, pentru rezolvarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activităților educative, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Avem o relație de colaborare, de sprijin și de susținere cu Primăria Timișoara, care este un pilon important pentru dezvoltarea și modernizarea acestei școli”, a afirmat Petru Claudiu, directorul unității de învățământ.

Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 include construcția a patru săli de clasă noi, o sală multifuncțională și grupuri sanitare corespunzătoare. Deși școala dispune de două corpuri de clădire, doar corpul A este în prezent destinat activităților școlare. Corpul B se afla într-o stare avansată de degradare și funcționa ca anexă, adăpostind spații de depozitare și ateliere care nu au fost utilizate în ultimii 15 ani. Valoarea contractului de execuție depășește 3,2 milioane de lei, TVA inclus, iar lucrările sunt gestionate de firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010242 (s)