News Flash:

Servicii de educație timpurie de calitate, cu bani europeni

În Dumbrăvița, o comună din apropierea Timișoarei, a fost finalizată o creșă modernă

14 Decembrie 2023
122 Vizualizari | 0 Comentarii

Într-o comună din apropierea Timișoarei, care se află într-un proces continuu de dezvoltare, a fost finalizată construcția unei creșe moderne, finanțată atât din fonduri europene, cât și din bugetul local. Din începutul acestui an școlar, peste 60 de copii din Dumbrăvița beneficiază de serviciile creșei, într-o clădire nouă și dotată modern.

„Populația Dumbrăviței crește de la un an la altul, avem tot mai multe familii tinere. Școala înregistrează o explozie a cererilor, atât pentru creșă, grădiniță, cât și pentru clasele primare. Era absolut necesară această creșă”, declară Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița.

Creșa respectă toate standardele de dotare necesare pentru serviciile de educație timpurie a copiilor. Aceasta este echipată cu mobilier special destinat copiilor mici, materiale care stimulează dezvoltarea globală a copiilor, jocuri menite să dezvolte motricitatea fină și senzorio-motorie, materiale pentru activități didactice, precum și diverse echipamente, instrumente și jucării.

„Am avut grijă ca, în interior, copiilor să nu le lipsească nimic din ce este necesar educației lor. Toate spațiile respectă cerințele specifice, avem sală de mese și fiecare grupă beneficiază de câte un modul cu o încăpere pentru joacă, una de dormit și o toaletă”, a  afirmat Adrian Nicola, directorul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița.

Construcția și echiparea creșei au implicat cheltuieli apropiate de 8 milioane de lei, fondurile provenind atât din Programul Operațional Regional, cât și din bugetul local.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004998 (s)