News Flash:

Un nou pas către o viață normală

CJT a finalizat construirea a două case de tip familial în Găvojdia

13 Decembrie 2023
119 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul Județean Timiș a finalizat construcția a două case de tip familial și a inaugurat un centru de zi dedicat dezvoltării deprinderilor de viață independentă în localitatea Găvojdia.

Casele de tip familial au fost proiectate pentru a găzdui copii de toate vârstele, indiferent de gen. Fiecare casă dispune de o cameră de zi spațioasă, patru dormitoare, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, zone de duș individuale și o spălătorie. De asemenea, sunt amenajate spații de studiu pentru activități educaționale. Clădirea oferă și două camere de oaspeți, o baie și două grupuri sanitare pentru aparținători, iar personalului de specialitate îi sunt destinate un birou, un vestiar, un spațiu tehnic, o bucătărie și o cămară de alimente în proximitatea casei.

Fiecare casă de tip familial este proiectată pentru a găzdui 16 beneficiari. Centrul de zi va oferi servicii pentru 32 de rezidenți și alți 10 beneficiari din comunitate.

„Construim alternative la instituţionalizarea clasică și ne îndreptăm atenția către îngrijirea și ocrotirea copiilor care trec prin trauma abandonului. În foarte scurt timp, cei 67 de beneficiari actuali ai Centrului de Plasament Găvojdia vor beneficia de normalitate și de toate standardele necesare dezvoltării unor copii și a unor tineri pe care îi dorim integrați complet în comunitate”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Investiția în această inițiativă se ridică la 5,6 milioane de lei, provenind din fonduri europene și contribuția Consiliului Județean Timiș. În etapele viitoare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) va furniza mobilier, veselă și echipamente de uz casnic pentru centrul de zi și casele de tip familial, ocupându-se, de asemenea, de transferul beneficiarilor în aceste noi facilități.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005752 (s)