News Flash:

O nouă recunoaștere internațională a valorii cadrelor didactice de la UPT vine din India

Profesorul emerit Ioan Sârbu a primit premiul internațional „Best paper award” din partea organizației științifice ScienceFather

13 Decembrie 2023
125 Vizualizari | 0 Comentarii

Profesorului emerit Ioan Sârbu de la Universitatea Politehnica Timișoara i s-a acordat premiul internațional "Best Paper Award" de către organizația științifică ScienceFather, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Premiilor de Excelență în Cercetarea Internațională (International Research Excellence Awards). Premiul recunoaște activitatea exemplară și rezultatele cercetărilor profesorului, incluse în cartea "Advances in Building Services Engineering: Studies, researches and applications".

Această lucrare, publicată în 2021 de către prestigioasa editură Springer, este o monografie extinsă pe 921 de pagini care sintetizează studiile teoretice, experimentale și numerice ale autorului în domeniul ingineriei instalațiilor. Lucrarea abordează mai multe direcții de cercetare, concentrându-se pe economia de energie și reducerea emisiilor de poluanți.

Cartea, indexată în Scopus, reprezintă o noutate în literatura de specialitate prin conținutul său complex, studiile experimentale la scară de laborator, exemplele numerice și prezentarea textului. Publicarea acestei cărți sprijină diseminarea cercetării românești la nivel mondial și contribuie la afirmarea dezvoltării de cunoaștere în lume.

Prof. emerit Ioan Sârbu este autorul a încă 12 cărți/capitole de carte publicate la edituri din străinătate, iar una dintre acestea, intitulată "Solar Heating and Cooling Systems: Fundamentals, experiments and applications", a fost recompensată cu premiul Henri Coandă de către Academia Română în 2019.

Profesorul universitar emerit Ioan Sârbu, PhD, care deține funcția de conducător de doctorat la Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul Departamentului de Inginerie Civilă și Instalații, este un expert distins în domenii precum integrarea aplicațiilor termice, optimizarea sistemelor urbane de distribuție a apei și căldurii, utilizarea informaticii, implementarea surselor de energie regenerabilă și integrarea epurării apelor uzate în proiectare. Absolvent al Facultății de Construcții a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara în 1975, a obținut ulterior un doctorat în inginerie civilă în 1993 și a fost desemnat inginer european de Federația Europeană a Asociațiilor Naționale de Inginerie din Bruxelles în 2001.

Profesorul Sârbu a adus o contribuție semnificativă în dezvoltarea tehnicilor de proiectare a sistemelor inelare de alimentare cu apă și căldură. Chiar și după pensionare, preocupările sale științifice au continuat, colaborând cu doctoranzi și colegi universitari mai tineri în abordarea unor teme precum optimizarea și modernizarea sistemelor de instalații și implementarea surselor de energie regenerabilă în aceste sisteme.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004774 (s)