News Flash:

Investiție importantă în orașul de pe Bega

în cartierul Kuncz din Timișoara s-a deschis, miercuri, un centru educațional și cultural modern

14 Decembrie 2023
109 Vizualizari | 0 Comentarii


Cu o investiție de aproape două milioane de euro, în cartierul Kuncz din Timișoara s-a inaugurat, miercuri, un centru educațional și cultural modern. Acest proiect a fost realizat cu fonduri europene și reprezintă o inițiativă semnificativă a Primăriei Timișoara. Clădirea, amplasată pe strada Satu Mare, nr. 1A, are parter și două etaje.

Centrul educațional și cultural este destinat în mod special celor 100 de persoane aflate în situație de risc de sărăcie și/sau excluziune socială în cartierul Kuncz. Aceștia vor beneficia de servicii sociale, activități educative și evenimente culturale, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții în comunitate. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 8,3 milioane de lei, TVA inclus.

„Mă bucur că am finalizat această construcție, demarată anul trecut în februarie. Din totalul sumei, 6 milioane de lei vin de la bugetul local. Partea frumoasă e că va fi o clădire a întregii comunități. Va fi și un centru cultural, o clădire deschisă, pe care o vom anima cu echipa de la Direcția de Asistență Socială, dar și cu mai multe organizații din Timișoara. Va fi un loc în care oameni foarte diferiți vor putea avea activități comune. Avem o strategie clară de dezvoltare pentru zona Kuncz-Plopi, un cartier, istoric vorbind, neglijat, împreună cu managerii de cartier, cu echipele tehnice. Centrul va fi un punct focal în dezvoltarea întregului cartier. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Noul centru educațional și cultural din cartierul Kuncz din Timișoara dispune de facilități precum săli pentru cursuri, cabinete de consiliere, sală de mese, cabinet medical, loc de joacă și sală de sport, asigurând astfel un cadru adecvat pentru activități variate. Clădirea este inclusă într-un proiect derulat de Primăria Timișoara, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

„Centrul Cultural și Educațional Kuncz vine ca un răspuns la nevoile identificate în comunitate, pe baza studiilor efectuate de Direcția de Asistență Socială Timișoara, dar și în conformitate cu Strategia de dezvoltare locală elaborată de Grupul de Acțiune Locală (GAL). Atât beneficiarii direcți, cât și cei indirecți (comunitatea din zonă) au fost consultați și implicați în procesul de elaborare a proiectului, urmând să fie implicați și în implementare. Vor avea acces aici la activități educative, de socializare, sportive. Funcțiunea culturală va fi, de asemenea, foarte importantă, pentru a oferi șansa la o viață mai bună comunității. Proiectul se va derula pe o perioadă de minim 5 ani, fără a putea schimba destinația pentru care a fost înființat centrul. Scopul centrului este să ajutăm grupul țintă să depășească zona de vulnerabilitate în care se află”, a declarat Emese Esztero, șeful Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

În cadrul noului centru educațional și cultural din cartierul Kuncz din Timișoara, va fi amenajat un Centru Cultural, oferind comunității activități recreative și de relaxare într-un mediu sigur. Se încurajează implicarea activă a comunității în viața publică prin activități culturale și se oferă cursuri pentru dezvoltarea competențelor culturale și artistice. Prin parteneriate cu Institutul Intercultural, Institutul Francez, Casa de Cultură și Centrul de Proiecte, se promovează diversitatea culturală și colaborarea cu operatori culturali. Centrul dispune și de un cabinet medical, iar în viitor se va amenaja și un cabinet stomatologic. Toate serviciile, inclusiv masa caldă zilnică, sunt oferite gratuit, iar clădirea va fi administrată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, conform unei Hotărâri de Consiliu Local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006132 (s)