News Flash:

Eeveniment marcant al Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria

În data de 16 decembrie are loc tradiționalul Marș al Eroilor în Piața Maria

12 Decembrie 2023
136 Vizualizari | 0 Comentarii


Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, a cărei prezență se simte puternic în comunitatea locală încă din 2010, anunță organizarea tradiționalului Marș al Eroilor, care va avea loc pe 16 decembrie, începând cu ora 18, în Piața Maria.

„Marșul Eroilor inițiat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria nu este doar o simplă parcurgere a unui traseu simbolic. Este un act solemn, plin de semnificație, ce reamintește participanților că fiecare pas înseamnă recunoștință față de cei care au sacrificat totul pentru libertatea noastră”, au declarat organizatorii.

Adunarea are loc sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18, în Piața Maria. Marșul va începe în jurul orei 18:30 și va dura aproape două ore și jumătate, având destinația finală Cimitirul Eroilor din Calea Aradului. Acolo vor fi aprinse lumânări în memoria celor care au pierit sau au fost răniți în zilele Revoluției din decembrie. Traseul include opriri la Catedrala Mitropolitană, Opera Română și Memorialul Revoluției.

„«Cine uită e complice!». Dacă ne uităm istoria suntem condamnați să o repetăm. De aceea ținem aprinsă de 18 ani flacăra memoriei, în cinstea fraților, părinților sau surorilor noastre, cei care au făcut sacrificiul suprem în urmă cu 34 ani pentru ca tuturor să ne fie mai bine. Fiecare pas pe care îl facem pe acest traseu de trei kilometri ne îndeamnă să nu uităm și să luptăm pentru ceea ce avem: libertate. Așteptăm cu căldură alături de noi, la fel ca în fiecare an, oameni de toate vârstele”, au mai declarat organizatorii.

Evenimentul de amploare se desfășoară anual pentru a aduce omagiu celor căzuți pentru libertate în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 și pentru a încuraja unitatea și respectul între locuitorii Timișoarei.

Seara se va încheia cu un concert memorabil susținut de trupa timișoreană Imund și artistul local de hip-hop Dani Tobe, dedicat Marșului Eroilor și Revoluției. Concertul va începe la ora 21 și va avea loc la Nemesis Art Club (Bastion).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005456 (s)