News Flash:

Închise de Primărie

Două mari magazine din Timișoara funcționau fără autorizație

12 Decembrie 2023
118 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a luat decizia de a închide două mari magazine, Almira Trade SRL și Side Trading SRL, situate în apropierea magazinului Euro din zona Lipovei. Motivul acestei măsuri este constatarea că acestea funcționau fără autorizație și nu au depus cereri pentru obținerea acesteia.

„Cele două societăți și-au desfășurat activitățile comerciale fără autorizație de funcționare (acord exerciții comerciale). Poliția Locală desfășoară un proces amplu de verificare a respectării regulilor de către toți comercianții din Timișoara. În aprilie 2023, a constatat și amendat cele două societăți pentru desfășurarea activității fără autorizație și li s-a cerut să intre în legalitate. În septembrie 2023, s-a constatat că societățile nu s-au conformat și au fost amendate din nou. În final, s-a dispus suspendarea temporară a activității pentru 30 de zile, conform legislației în vigoare. Până în acest moment, firmele nu și-au depus dosarul pentru autorizare, chiar dacă au avut la dispoziție peste 7 luni. Din acest motiv, Primăria Timișoara a dispus, conform procedurilor legale, suspendarea activității”, a transmis Primăria Timișoara.

Pe lângă lipsa autorizației de funcționare, cele două societăți comerciale, Almira Trade SRL și Side Trading SRL, au desfășurat activități de comerț cu amănuntul fără a deține autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Conform informațiilor furnizate de Primăria Timișoara, cele două magazine au obținut o autorizație ISU pentru comerțul cu ridicata/en gros, în care se specifică "cumpărătorii nu au acces în interiorul spațiilor, vânzarea se face la rampă".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)