News Flash:

Vin Sărbătorile, vin

La Muzeul Satului Bănățean încep evenimentele dedicate sărbătoririi Crăciunului

11 Decembrie 2023
116 Vizualizari | 0 Comentarii

Evenimentele dedicate sărbătoririi Crăciunului sunt în pregătire la Muzeul Satului Bănățean, unde va avea loc Festivalul Colindelor începând de joi, 14 decembrie. La fiecare gospodărie din muzeu, alaiul colindătorilor va aduce o atmosferă autentică. De la ora 11, în Hambarul de la Muzeul viu, vizitatorii vor avea ocazia să participe la prepararea și degustarea specialităților tradiționale de porc.

„De dimineață vor începe preparările pentru reconstituirea Ignatului, apoi urmează alaiul colindătorilor, pițărăi de la școli din Timișoara și județul Timiș, cu urări și colinde tradiționale de Crăciun”, au declarat reprezentanții muzeului.

Ulterior, începând cu ora 15, scena muzeului va fi animată de un concert special dedicat sărbătorii Crăciunului, susținut de Felicia Stoian. Pe scenă vor urca Ansamblul Plaiurile Dornelor din Vatra Dornei, Suceava; Școala de Arte Timișoara; grupul de colindători "Lele de la Orăștie"; Ansamblul Floarea Barcăului din Marghita; Taraful Pro Datina, sub conducerea muzicală a lui Adrian Scorobete, Liliana Laichici, Lorena Pascu, Dumitru Teleagă, Ciprian Pop și Ioan Surdu.

Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș și este organizat de Muzeul Satului Bănățean în colaborare cu TVR Timișoara. Intrarea este gratuită.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005605 (s)