News Flash:

Se anunță risc de inundații

Au fost emise mai multe coduri de vreme rea pentru Banat

12 Decembrie 2023
92 Vizualizari | 0 Comentarii

Sunt emise mai multe avertizări meteorologice pentru regiunea Banatului. Se așteaptă precipitații abundente, iar există și un risc semnificativ de inundații.

Județele Timiș și Caraș-Severin vor fi sub avertizare cod galben de ploi în intervalul de timp de la noaptea de marți până joi dimineața. În același interval, pe râurile Timiș și Bârzava a fost emisă o avertizare cod galben de inundații.

În zilele de miercuri și joi, riscul de inundații se extinde și pe râul Bega, iar hidrologii au emis avertizare cod portocaliu, semnalând un risc mai mare de inundații în această perioadă. Este important să se acorde atenție avertizărilor și să se ia măsuri de precauție în contextul condițiilor meteorologice dificile.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte”, declară ANM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008186 (s)