News Flash:

Noua maternitate ar putea fi deschisă la primăvară

Lucrările la prima maternitate ridicată în Timișoara după Revoluție sunt aproape finalizate

11 Decembrie 2023
115 Vizualizari | 0 Comentarii


Maternitatea construită în Timișoara după Revoluție este în faza finală, însă termenul oficial de finalizare a fost prelungit până în august 2024 pentru autorizare și punerea în funcțiune. Consilierii județeni au aprobat prelungirea perioadei de implementare pentru această investiție, care este finanțată din fonduri europene, proiectul având un buget de peste 13 milioane de euro. Constructorul, asocierea Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con, ar trebui să finalizeze lucrarea în luna decembrie. Președintele CJ Timiș a asigurat că nu există riscul pierderii fondurilor europene alocate proiectului.

„Nu se pierde niciun euro din fondurile europene. 100% din banii europeni i-am atras prin acest proiect, rămâne doar partea de operaționalizare a proiectului, în sensul în care trebuie să mutăm pacienții, echipamente, personal în noua clădire, să autorizăm noua clădire, să punem în funcțiune echipamentele. După, trebuie să facem toate formalitățile către finanțator, să facem închiderea de proiect. Toate acestea durează. Noi ne-am luat o plasă de siguranță până în august anul viitor, legea ne permite până în decembrie, dar am zis că august e un termen rezonabil”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Președintele Consiliului Județean Timiș este optimist cu privire la deschiderea noii maternități în primăvara viitoare.

„Noi ne propunem ca în primăvară să deschidem noul edificiu, sper să obținem toate autorizările și acreditările pentru că sunt condiții speciale și specifice pentru astfel de spitale. În ceea ce privește operaționalizarea, îmi exprim speranța că instituțiile avizatoare vor da în timp util toate avizele și autorizările astfel încât să ne atingem obiectivul ca în primăvară primii copii să se nască în noul edificiu”, a precizat Nica.

Între timp, Consiliul Județean Timiș așteaptă livrarea mobilierului în valoare de aproape 1,3 milioane de lei, pentru a completa dotările maternității. Echipamentele medicale și mobilierul medical au fost deja achiziționate, iar noua maternitate va dispune de 124 de paturi. În cadrul spitalului, va funcționa și un compartiment dedicat fertilizării in vitro. Conform declarațiilor președintelui CJT, toate proiectele derulate de administrația județeană cu finanțare europeană respectă termenele stabilite în contracte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)