News Flash:

O nouă pasarelă pentru pietoni, bicicliști și persoane cu handicap locomotor

Vineri a început montarea noii Pasarele Gelu din Timișoara

11 Decembrie 2023
101 Vizualizari | 0 Comentarii


Montarea noii Pasarele Gelu din Timișoara a început vineri, implicând asamblarea mai multor elemente metalice. Operațiunea se desfășoară rapid, deoarece elementele metalice ale pasarelei sunt prefabricate, iar constructorul le unește cu ajutorul macaralelor de mari dimensiuni.

„Noul pod pietonal și velo va fi ușor accesibil pentru pietoni și bicicliști, cât și pentru persoanele cu mobilitate redusă. Pe pod amenajăm insule de verdeață și iluminăm arhitectural întreaga construcție”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care a și public fotografii cu operațiunea.

În luna iulie, vechea pasarelă a fost demolată, inclusiv picioarele de pod de pe mal. Noua Pasarelă Gelu va avea o zonă cu lățime variabilă între 5,40 metri și 8,00 metri, care va include trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi. În această zonă, vor fi plantați 14 arbori pitici în ghiveci propriu și 40 de frasini.

Pasarela Gelu va fi dotată cu iluminat public, arhitectural și parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod sunt concepute pentru a permite circulația pietonilor, bicicliștilor și a persoanelor cu handicap locomotor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012711 (s)