News Flash:

Veste bună!

Timișoara va avea un Centru pentru Arși, la Spitalului Clinic Județean de Urgență

29 Mai 2023
369 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara va beneficia de un Centru pentru Arși, o clădire special concepută pentru îngrijirea pacienților cu arsuri grave. Reprezentanții Ministerului Sănătății și ai constructorului au semnat contractul pentru construcția noii clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brânzeu".

Investiția presupune construirea unei clădiri noi, care va adăposti Centrul pentru Arși, format din 6 paturi destinate pacienților cu arsuri grave, 6 paturi pentru pacienții cu arsuri intermediare și post-critici, precum și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. Centrul va mai include o secție de terapie intensivă cu 27 de paturi, un bloc operator cu 25 de săli de operație, spații auxiliare (precum sterilizarea, farmacia, spații administrative și logistice, spații tehnice etc.) și un heliport. În plus, va funcționa și Unitatea de Primiri Urgențe-SMURD cu 58 de posturi.

Valoarea totală a investiției se ridică la 66 milioane de euro, iar durata estimată de execuție este de 26 de luni. Lucrările ar urma să înceapă în luna următoare.

Finanțarea acestui proiect este asigurată în cadrul programului de reformă a sectorului sanitar - Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, care primește fonduri din Acordul de Împrumut nr. 8362 încheiat între Guvernul României și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006471 (s)