News Flash:

Manifestare științifică la Timișoara

În perioada 18-20 mai 2023, va avea loc al 17-lea Congres Român de Flebologie

25 Mai 2023
121 Vizualizari | 0 Comentarii


În perioada 18-20 mai 2023, se va desfășura la Timișoara al 17-lea Congres Român de Flebologie, un eveniment științific tradițional cu participare internațională.

Ca în fiecare an, specialiști din domeniul flebologiei se vor aduna pentru a discuta problemele relevante în acest domeniu. Congresul va fi condus de către Prof. Dr. Sorin Olariu, Șeful secției Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara.

Prof. univ. dr. ab. Sorin Olariu, Președintele Societății Române de Flebologie și Președintele congresului a declarat: “Congresul Român de Flebologie se va desfășura în perioada 18-20 mai 2023 la Hotelul NH Timișoara. După o perioadă de doi ani avem plăcerea de a ne reuni, de a schimbă idei, de a socializa. Invităm personalități cu vastă expertiză în flebologie, medici care își desfășoară activitatea practică în acest domeniu: chirurgi, dermatologi, radiologi, medici de familie, medici rezidenți, studenți. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe plăcute împreună. Alături de comitetul de organizare vă doresc un bun venit și o ședere cât mai agreabilă în Timișoara.”

Flebologia reprezintă o ramură distinctă în domeniul medical, abordând o patologie care, din păcate, afectează o parte semnificativă a populației (conform studiului PEGASUS, aproximativ o treime din populația României), iar costurile asociate acesteia nu sunt pe deplin cunoscute. Lipsa de interes în ceea ce privește această afecțiune medico-chirurgicală se datorează faptului că, în absența tratamentului, ea nu generează mortalitate directă. Din această cauză, în analizele statistice, nu este evidentă cauză directă a deceselor. Cu toate acestea, o analiză atentă a cauzelor antecedente ale stopului cardio-respirator (cauza principală a majorității deceselor în orice analiză statistică) va dezvălui, într-un procent îngrijorător, una dintre complicațiile grave ale insuficienței venoase cronice, și anume embolia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006883 (s)