News Flash:

Soluție inovatoare pentru diabetici

O echipă de oameni de știință din Melbourne dezvoltă pastila care ar putea înlocui injecțiile cu insulină

24 Mai 2023
377 Vizualizari | 0 Comentarii


O echipă de oameni de știință din Melbourne a dezvoltat o capsulă inovatoare care ar putea oferi diabeticiilor o alternativă fără durere la injecțiile zilnice de insulină.

De obicei, medicamentele proteice sunt administrate prin injecții, ceea ce reprezintă o provocare și un disconfort pentru diabeticii care necesită mai multe doze de insulină pe zi. Aceasta implică, de asemenea, costuri ridicate pentru îngrijirea medicală. Noua tehnologie dezvoltată ar putea fi utilizată nu doar pentru administrarea insulinei, ci și pentru alte medicamente proteice, cum ar fi un nou antibiotic oral care poate preveni rezistența bacteriilor periculoase.

Medicamentele proteice, cum ar fi anticorpii monoclonali, sunt utilizate în tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cancerului și altor boli, iar piața acestora este estimată să atingă aproximativ 400 de miliarde de dolari până în 2030. Rezultatele obținute în etapele preclinice au generat optimism cu privire la o nouă modalitate de administrare a insulinei, iar o cerere internațională de brevet pentru tehnologia RMIT a fost depusă.

Capsula orală a fost testată într-un studiu preclinic, utilizând atât insulină cu acțiune rapidă, cât și insulină cu acțiune lentă. Insulina cu acțiune rapidă este necesară pentru a obține un răspuns imediat la consumul de alimente, în timp ce insulina cu acțiune lentă are un efect prelungit în organism. Cercetătorii au obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește absorbția insulinei cu acțiune lentă, cu o eficiență cu aproximativ 50% mai mare decât administrarea prin injecție pentru aceeași cantitate de insulină.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006750 (s)