News Flash:

Minune in Giarmata!

9 Noiembrie 2013
1744 Vizualizari | 0 Comentarii

Micul cartier de blocuri din centrul  comuna timişene Giarmata, un loc uitat de lume, s-a înnoit cu o stradă asfaltată. "Blocurile au fost construite în 1972, iar apartamentele au găzduit o vreme  angajaţii I.AS.-ului (Intreprinderea Agricolă de Stat, în perioada comunistă - n. red).

Foştii chiriaşi au devenit proprietari, dar aceasta a fost ultima schimbare care a survenit în acea zonă.  Blocurile s-au degradat cu timpul, iar drumul dintre ele, practic calea de acces a catorva zeci de familii către propriile locuinţe, era un dezastru.

Vara, oamenii se umpleau de praf, iar circulatul pe betonul deteriorat devenise o aventură, aşa că am decis să-l reabilităm.

Am refăcut asfaltul  şi intenţionăm să amenajăm în apropiere o parcare şi un spaţiu de joacă pentru cei mici", ne-a spus Virgil Bunescu, primarul din Giarmata. El a adăugat că planul de reabilitare a micului cartier de blocuri din localitate include reamenajarea zonelor verzi de langă imobile, sistematizarea terenurilor din spatele acestora, năpădite de buruieni şi de gunoaie, dar şi izolarea exterioară şi zugrăvirea clădirilor.

"Blocurile arată deplorabil, pentru că întreţinerea lor şi eficientizarea din punct de vedere termic au fost neglijate de ani de zile. 

Cu bani de la buget, dar şi de la oamenii de aici, proprietarii locuinţelor, vrem să schimbăm faţa cartierului.

Contează foarte mult şi aspectul estetic, aşa că ne vom îngriji ca  la refacerea faţadelor să nu se folosească nuanţe ţipătoare", a mai spus edilul, mărturisind că, în ceea ce-l priveşte, ar opta pentru tonuri calde, pastelate, în galben ocru şi bej, potrivite pentru a da clădirilor o înfăţişare elegantă.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007238 (s)